Dr. Pavelina Andrei: La câte zile ar trebui să ne spălăm pe cap pentru a nu ne agresa scalpul / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
FOTO: KELARU DENISA
FOTO: KELARU DENISA
Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, a spus cât de des ar trebui să ne spălăm pe cap.

Care ar fi cel mai sănătos ritm pentru spălarea părului astfel încât să nu ne agresăm scalpul? Aflăm răspunsul de la dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale.

„Un ritm normal de spălare a părului este la patru - cinci zile. Este adevărat că sunt persoane care se spală zilnic pe cap sau la fiecare două zile, dar nu este neapărat bine. De ce? Pentru că un nivel de sebum pe scalp este necesar pentru acest echilibru normal care trebuie să fie păstrat, un echilibru de protecție. Sebumul ne protejează scalpul. Dacă ne spălăm prea des, nu mai există un echilibru și pot apărea tot felul de afecțiuni. Poate apărea o seboree la nivelul scalpului, adică un exces de sebum la nivelul scalpului. Sau ne putem trezi cu un păr foarte uscat pentru că, tot timpul, folosim șampoane care îndepărtează excesul de sebum. De asemenea, ne poate cădea părul, motiv pentru care ar fi ideal să ne spălăm pe cap la patru-cinci zile”, a spus dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, la DC News și Spectacola. 

Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Științe Medicale, a analizat toate problemele care pot apărea la nivelul scalpului și a oferit informații și indicații prețioase pentru protejarea firului de păr, dar și pentru a ne păstra scalpul sănătos. 

VEZI ȘI: Dr. Pavelina Andrei, părere despre tehnica spălării a părului fără șampon / video - https://www.dcnews.ro/dr-pavelina-andrei-parere-despre-tehnica-spalarii-a-parului-fara-sampon-video_905353.html

Iată care au fost temele de discuție din această ediție:


Căderea părului: Cauze și tratament

Afecțiunile scalpului - Cum le recunoști și cum le tratezi

Trucurile „bunicii” - cât de eficiente sunt anumite „leacuri” populare

Cât de des ar trebui să ne spălăm părul și ce riscăm atunci când nu urmăm recomandările experților

Păr gras / Păr uscat - cum îngrijim părul în funcție de tipul acestuia. 

Vedeți mai multe aici:

VEZI ȘI: Simptomul dur al MENOPAUZEI: scade stima de sine. Jumătate dintre femeile de peste 50 de ani se confruntă cu asta - https://www.dcnews.ro/simptomul-dur-al-menopauzei-scade-stima-de-sine-jumatate-dintre-femeile-de-peste-50-de-ani-se-confrunta-cu-asta_858271.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel