Data publicării:

Dr. Oz și recomandările toxice delirante. Medicii iau atitudine ÎMPOTRIVA lui

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Dr. Oz
Sursă foto: Facebook - Dr. Oz
Un medic american a decis că este momentul să ia atitudine împotriva colegului său de breaslă și a personalității de televiziune, Dr. Oz. Totul a pornit de la recomandările pe care acesta le face, recomandări cu potențial toxic și nedocumentate. 

A apărut mai pregnant și în România, odată cu instalarea pandemiei, fenomenul celor care își dau cu părerea în domeniul medical, fie că au studii de specialitate sau nu. În Statele Unite ale Americii, materializarea acestui fenomen se numește ”Dr. Oz Show”, care deși este moderată de medicul specializat în chirurgie cardio-toracică Mehmet Oz, absolvent de Harvard și al Universității din Pennsylvania, aruncă în spațiul public o sumedenie de sfaturi nedocumentate sau chiar toxice. 

Medicul Jen Gunter, specializată pe obstretică ginecologie, a scris despre derapajele observate în emisiunea lui Dr. Oz și chiar a luat măsuri împotriva acestuia. 

Oz promova un supliment toxic

”Cea mai mare parte din ceea ce a promovat Oz (sau ce l-am văzut că promovează) a fost uleiul de șarpe, nu foarte dăunător în sensul medical direct, ca și cum ai lua un supliment care va determina ca 30% oameni vor avea insuficiență hepatică. Dar nu toate recomandările sale medicale au inutile și cu caracter magică. El a discutat cu prietena lui Gwyneth Paltrow despre beneficiile argintului coloidal, susținând în mod fals că există „o mulțime de date. Nu există niciunul. Fără date justificative”, scrie Dr. Gunter pe Vajenda

Gunter a relatat despre efectele nocive ale argintului coloidal, suplimentul atât de popular printre vedetele de la Hollywood și promovat de Dr. Oz. 

”Argintul coloidal poate afecta rinichii, ficatul și sistemul nervos și poate provoca o decolorare permanentă albăstruie a pielii. Argintul coloidal nu are beneficii cunoscute pentru sănătate. Este literalmente toxic. Potrivit lui Oz, ”Noi, în familia noastră, suntem înnebuniți să îl aplicăm în gât. Este spray-ul nostru pentru gât, așa că în fiecare zi îl folosim”, a mai scris Gunter. 

Suplimentele i-au creat probleme lui Oz. Relația cu vaccinarea, de asemenea, scârțâie

„Relația de dragoste a lui Oz cu suplimentele i-a creat unele probleme. El a fost tras la răspundere de Subcomitetul pentru Protecția Consumatorului, Siguranța Produselor și Asigurări și, de asemenea, a soluționat un proces pentru promovarea suplimentelor inutile pentru 5,5 milioane de dolari. 

Oz s-a bucurat și de mișcarea anti vaccinare, a fost vaccinat, dar copiii lui nu, pentru că el nu este Dr. Oz acasă. De fapt, a spus asta public. Adică, ești chirurg cardiotoracic și soția ta este o practicantă de Reiki, dar atât tu, cât și ea credeți că ea are o înțelegere mai bună a științei vaccinurilor și a bolilor infecțioase?”, a mai scris Gunter. 

Dr. Gunter i-a făcut plângere lui Oz

„M-am simțit obligat din punct de vedere etic să depun o plângere la consiliul său medical de stat. El ar trebui să fie sancționat pentru asta, la fel ca orice medic care spune că măștile sunt ineficiente. Nu mi-e frică de repercusiuni. 

Contez pe faptul că o parte din membrii consiliului medical de stat din Commonwealth-ul Pennsylvania cred în știința măștilor și, ca mine, văd răul și chiar își doresc ca această pandemie să se termine. Trebuia făcut. Așa că am făcut-o”, a încheiat Gunter, atașând un mail de confirmare al plângerii depuse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel