Dr. Mihai Craiu, vești proaste pentru cei care aveau impresia că am scăpat definitiv de COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul pediatru Mihai Craiu vine cu vești proaste pentru cei care aveau impresia că am scăpat definitiv de COVID-19.

Deși pentru mulți pandemia COVID-19, apărută după ce noul virus SARS-CoV-2 a fost identificat pentru prima dată în urma unui focar din Wuhan, China, în decembrie 2019, pare că s-a terminat, aceasta încă este în curs. Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează că încă sunt identificate destul de multe cazuri de infecție.

Potrivit acestuia, în ultimele zile, aproape că s-a umplut secția de izolare cu bolnavi de COVID de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”. Situația este asemănătoare și la spitalele de adulți, spune medicul.

"Credeați că este gata? Doar pentru că niște personaje au altă agendă și v-au spus cu subiect și predicat că nu există maladia COVID19 și nici virusul SARS-CoV-2 nu înseamnă că măștile sunt inutile în spații aglomerate, mai ales dacă sunt prost ventilate! Nu e deloc gata, din păcate...

Mihai Craiu: Așa arată acum forma clinică a noilor mutații ale variantei Omicron

26% - acesta este procentul de teste pozitive pentru maladia COVID19 la copiii testați dintre cei prezentați în Compartimentul de Primiri Urgențe al INSMC în garda de ieri. Am umplut aproape toate rezervele secției de izolare cu bolnavi de COVID, în ultimele zile.

La fel este și la spitalele de adulți. Puteți intreba... despre "boala care nu mai există". Febră mare, tuse și secreții nazale, apetit redus, grețuri și vărsături, diaree - așa arată acum forma clinică a noilor mutații ale variantei Omicron. Aveți grijă de voi, spălați mâinile, stați la distanță de cei care par răciți și folosiți mască în locuri aglomerate. Altfel stricați toată vacanța", a scris Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook Mihai Craiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel