Urmărește emisiunea live
Dr. Grămescu (SANADOR), pont pentru cei care lucrează la birou sau merg mult cu mașina. Așa ții departe problemele cu spatele / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ovidiu Grămescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat de ce oamenii care lucrează la birou trebuie să schimbe poziția sau să ia pauze periodice.

Dr. Ovidiu Grămescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, a spus cât de nociv pentru coloana vertebrala este statul la birou sau condusul excesiv:

„Dacă ai o hernie lombară, organismul e mult mai deștept decât suntem noi și blochează zona respectivă să nu mai faci mișcare, ca să nu te mai doară, pentru că mișcarea doare. Aia înseamnă contractura. Dacă stai multe ore pe scaun sau dacă ești la volan pe o perioadă lungă, nu te ridici de acolo, un pleci de pe scaun, la fel. Chiar le spun celor care lucrează la birou: Plecați de pe scaun, la o oră și jumătate, nu stați în aceeași poziție!

La mașină, tot așa, dacă ești tânăr și reziști, mergi 10 ore cu mașina, nu-i problemă, dar în general e bine să mai faci pauze, să te mai dezmorțești. Aceste probleme apar la cei care repetă zi de zi. Dacă mergi azi cu mașina 7-8 ore și apoi nu mai repeți treaba asta e greu de crezut că îți va ceda coloana. Cedează la cei care practică zi de zi. Coloana suferă puțin câte puțin până ce activitatea respectivă își arată colții“, a precizat, la DC News, medicul Ovidiu Grămescu.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Pe ce saltea e bine să dormim. Dr. Grămescu (SANADOR) demontează mitul lui Kennedy / video

Durerea de spate cea de toate zilele. Dr. Grămescu (SANADOR): Grijă la sport. Cum și când trebuie să faci exerciții fizice

Dr. Ovidiu Grămescu, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat care sunt cauzele ce duc la apariția unor dureri de spate după o anumită vârstă. De asemenea, acesta a explicat și care este rolul sportului și la ce intensitate ar trebui să fie făcut:

„Durerile de spate sunt apanajul unei vârste mai înaintate, după o anumită vârstă, când apare uzura, dar în ultimii 10-15 ani am observat că și cei care stau mult la birou, pe care îi fură calculatorul și nu se mai scoală de pe scaun, ajung să aibă probleme. Vorbesc de oameni la 35-40 de ani, ceea ce înainte erau cazuri rare. Sportivii de performanță sunt, tot așa, sunt „zmei“ la 20 de ani și la 40 de ani vin cu probleme serioase.

Părerea mea, în 30-40 de ani de când sunt în meseria asta, este că sportul moderat, activitățile moderate sunt calea de mijloc cea mai bună ca să întreții organismul. Trebuie să faci sport moderat tot timpul, că mergi cu bicicleta, că faci înot, că faci elongații, exerciții, te duci la sală, însă suprasolicitarea coloanei, inclusiv la sportivii de performanță, la 20-30 de ani, când ești tânăr, nu se cunoaște, că e creanga verde, dar ulterior încep să apară problemele acestea“, a spus medicul Ovidiu Grămescu de la SANADOR (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel