Dr. Adrian Marinescu, despre ce ne așteaptă în 2022: Anul în care vom IEȘI din pandemie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu a explicat ce ne așteaptă în anul 2022 din punct de vedere al pandemiei.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş, a spus ce ne așteaptă în anul 2022 din punct de vedere al pandemiei.

"Dacă vorbim despre ceea ce ne așteaptă în acest an, eu sper să plecăm totuși de la partea plină a paharului. Să fie anul 2022 anul în care vom ieși din pandemie. Nu înseamnă că va dispărea cu totul virusul, dar vom ajunge să conviețuim și să avem viața noastră echilibrată. Într-adevăr, primele luni ale anului ne așteptăm să fie complicate și aici mai mult va conta partea practică. Vor fi multe infecții, chiar dacă, probabil, cele mai multe dintre ele vor fi ușoare, să știți că va fi complicat în momentul în care avem o simptomatologie și trebuie să fim evaluați, inclusiv trebuie să ajungem la spital, trebuie să luăm legătura cu medicul de familie și cred că diferența, apropo de strategie, este dacă vom reuși să rezolvăm situația în prespitalizare.

Dacă vom ajunge la creșterea presiunii pe spitale și dacă oamenii vor ajunge în număr mare la camerele de gardă, ne aducem aminte cât era de complicat, deci sper să se rezolve prin medicul de familie care să aibă la îndemână tratamentul, care să fie pe cale orală, să poată face o evaluare inițială și să ajungă la spital doar cei care au într-adevăr pentru că sunt urgențe sau pentru că sunt vulnerabili și ar putea dezvolta complicații.", a declarat medicul Adrian Marinescu la Realitatea Plus.

Alexandru Rafila, avertisment pentru 2022: Primele luni ale lui noului an se anunță dificile

În prima zi din anul 2022, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a avertizat pe români că pandemia COVID-19 nu a trecut și că primele luni ale anului se anunță a fi dificile.

"Dragi prieteni, Vă urez sănătate și cât mai multe realizări în anul 2022!Primele luni ale lui noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depăși avem nevoie de solidaritate, responsabilitate și empatie unii față de ceilalți. Lucrez împreună cu colegii mei ca să depășim această perioadă cât mai repede și, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viața mai bună!", a scris Alexandru Rafila pe pagina sa de Facebook. Vezi mesajul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel