Dr. Adrian Marinescu, despre alerta privind variola maimuței: Să facem la fel ca la hepatita cu cauză necunoscută
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 19 mai 2022, 23:35
WhatsApp
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Balş, a vorbit despre variola maimuței.

Dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balş, a explicat cum se transmite variola maimuței. Medicul spune că de obicei pacienții fac forme ușoare ale bolii, ar românii nu ar trebui să intre în panică.

„Transmiterea se face prin fluidele corporale. De la om la om se face extrem de rar, cele mai multe forme sunt forme ușoare. Aceste alerte ne arată că autoritățile intră mult mai repede în funcţiune, medicul va ști că trebuie să ia în calcul și posibilitatea, nu înseamnă că intră în panică sau că o să avem nu știu câte cazuri în România″, a declarat dr. Adrian Marinescu la Pro Tv.

Dr. Adrian Marinescu: Să faci la fel ca la hepatita cu cauză necunoscută

Adrian Marinescu susține și că alerta la nivel european privind cazurile de variola maimuței este, de fapt, o modalitatea, de a atrage atenția medicilor să analizeze atent simptomele și ia în calcul această boală atunci când trebuie să stabilească diagnosticul și au exclus alte posibile boli mai des întâlnite în rândul populației.

„Cred că e important ca atunci când pleci de la o alertă OMS să faci la fel ca la hepatita cu cauză necunoscută. Să știi că atunci când ai o simptomatologie care se aseamănă cu gripa, când ai o erupție pe care nu poți să o încadrezi, să iei în calcul că ar putea să fie și variola maimuței, mai ales pentru cei care au istoric de călătorie”, a mai spus medicul.

CDC, despre cazurile de variolă a maimuței: "Cei mai mulți pacienți sunt BĂRBAȚI". S-ar transmite și sexual

CDC spune că urmărește, de asemenea, mai multe grupuri de variola maimuțelor care au fost raportate în ultimele două săptămâni în mai multe țări care în mod normal nu raportează această boală, inclusiv Portugalia, Spania și Regatul Unit. Cei mai mulţi dintre pacienţi sunt bărbaţi, care au recunoscut că au avut parteneri de ambele sexe.

„Nu este clar cum oamenii din aceste grupuri au fost expuși la variola maimuțelor, dar cazurile includ persoane care se autoidentifică ca bărbați care întrețin relații sexuale cu alți bărbați”, a spus agenția într-un comunicat de presă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?