Data publicării:
Dovlecei pane de post, cu usturoi. Cel mai simplu preparat, în perioada postului. Gust excelent!
Dovleceii pane de post, cu usturoi, se pregătesc foarte ușor și reprezintă un preparat perfect pentru perioada de postire.
Ingrediente
doi sau trei dovlecei
patru căţei de usturoi pisaţi
o ceaşcă de făină
ulei
sare şi piper după gust
patru linguri de muştar
patru linguri de apă
mărar proaspăt tocat
Vezi și: Plăcintă cu legume. Rețeta de post de care nu te mai saturi
Cum se prepară
Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lasă cu coajă sau îi poţi curată, în funcţie de preferinţe. Amestecă într-un bol făină, muştarul, sarea, piperul şi apa, până când compoziţia se omogenizează, scrie divahair.ro. Trece feliile de dovlecel prin mix şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
Întoarce bucăţile de pe-o parte pe cealaltă, astfel încât să se prăjească uniform. Când culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, îi poţi scoate din tigaie şi îi poţi pune pe o farfurie. Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pisat şi cu mărar proaspăt tocat.
Vezi și: Chiftele de post. Cel mai delicios preparat. Rețeta rapidă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News