Dovlecei marinați, gata în 15 minute: o rețetă simplă pentru un aperitiv delicios și crocant
Dacă tu și familia ta iubiți dovlecelul, atunci acest aperitiv se va potrivi, cu siguranță, gustului vostru.
Dovlecelul este o legumă minunată, sănătoasă și dietetică din care puteți găti o mare varietate de feluri de mâncare și toate vor fi foarte gustoase.
Unul dintre principalele beneficii ale dovleceilor este conținutul scăzut de calorii. Leguma conține multe fibre, vitamine și macronutrienți. Și, de asemenea este sățioasă.
Unele gospodinele pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva: iată care este explicația
Iată o rețetă simplă și rapidă pentru dovlecei marinați. Sunt grozavi pentru a fi serviți alături de o felie de pâine prăjită, avocado și un ou poșat. De asemenea, pot fi serviți alături de preparate din carne sau cartofi.
Ingrediente:
2 dovlecei tineri - aproximativ 250 grame,
ceapă - 20 grame,
oțet balsamic - 10 grame,
sos de soia - 10 grame,
ulei - 20 grame,
o lingură de zahăr,
sare și piper după gust.
Modul de preparare
Veți avea nevoie de dovlecei tineri, cu coaja subțire de culoare verde deschisă. Veți folosi doar miezul lor.
Spălați dovleceii, uscați-i cu un prosop de hârtie și tăiați-i în felii lungi și subțiri. Ceapa trebuie tăiată fâșii.
Pâine din mălai: pufoasă, aurie și foarte sățioasă. Vei dori mereu să o prepari
Puneți feliile de dovlecei și ceapă într-un bol, adăugați oțetul balsamic, sosul de soia și uleiul. Se presară cu sare, zahăr și piper. Se amestecă bine toate ingredientele. Dovleceii se lasă la marinat 15 minute.
După acest timp, dovlecelul, care a fost ținut într-un amestec aromat și picant, este gata să fie consumat. Punem feliile de dovleceii pe o farfurie și ne bucurăm de gustul său minunat.
O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine
Clătitele cu dovlecei și cartofi umplute cu șuncă și cașcaval afumat te vor cuceri de la prima bucățică.
Aceste clătite de fac extrem de ușor și rapid. Pe lângă faptul că sunt ca un aperitiv, clătitele sunt delicioase și hrănitoare. Vei dori să le prepari mereu.
Ingredientele de care ai nevoie:
100 grame faina de grâu,
4 dovlecei,
100 grame de cașcaval afumat,
parmezan ras după cum este necesar,
1 cartof,
100 grame de șuncă fiartă,
ulei de măsline după cum este necesar,
pesmet,
3 ouă,
piper și sare - după gust.
Pregătirea
Dovleceii se spală, usucă și se dau prin răzătoare. Punem dovlecelul ras într-un bol ca să elimine sucul în exces.
Apoi dăm prin răzătoare și cartoful, curățat de coajă. În alt bol, se pun cartoful stors bine și dovlecelul. Adăugăm ouăle și condimentăm cu piper și sare. Amestecăm cu o spatulă, după ce am turnat un strop de ulei. La final, integrăm și făina.
Laptele s-a acrit? Nu te grăbi să-l arunci: poți face un sos delicios
În acest moment, ungem o tavă de copt cu ulei și presărăm niște pesmet. Transferam jumătate din aluat în tavă și îl întindem pe toată suprafața.
Pe aluat aranjăm feliile de șuncă fiartă și apoi feliile de cașcaval afumat. Adăugăm și parmezanul ras și acoperim totul cu cealaltă parte de aluat.
Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă
Rămâne doar să punem deasupra pesmet și un strop de ulei. Clătita se dă la cuptor, pentru 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade. Clătita cu dovlecei și cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval afumat, este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News