Dovleac cremos, copt în tigaie, data în 7 minute. O porție are doar 120 de calorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dovleac cremos, copt în tigaie, data în 7 minute. O porție are doar 120 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Dovleac cremos, copt în tigaie, data în 7 minute. O porție are doar 120 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Vrei să-ți surprinzi familia cu o altă rețetă nouă? Atunci, nu există nicio îndoială că dovleacul copt în sos de smântână ar putea fi potrivit pentru tine, pentru că este delicios.

De fapt, această mâncare delicioasă va fi îndrăgită de toată lumea, inclusiv și de copiii care, după cum bine știm, nu iubesc legumele.

Cu siguranță, datorită acestei rețete vei putea rezolva problema prânzului sau a cinei cu o simplitate extremă. Și, dacă vrei să faci o impresie bună prietenilor tăi, servește-le acest fel de mâncare și bucură-te de complimentele pe care le vei primi.

Chifteluțe fantastice din legume: ai nevoie de doi cartofi, un dovlecel și un morcov. Doar 60 de calorii

Pe scurt, datorită acestei rețete poți mânca într-un mod sănătos, autentic și delicios, dar fără a găti un preparat complicat. Mâncarea nu are un aport caloric foarte mare, fiind ideală pentru cei care urmează o dietă.

Timpul de pregătire - 15 minute, timpul de gătire - 5-7 minute, timp total -  aproximativ 17 minute, porții - 3, calorii - 120 per porție.

Ingredientele de care ai nevoie:

600-700 grame de dovleac,

180 grame de smântână,

20 ml de apă,

3 căței de usturoi,

câteva fire de pătrunjel tocat,

sare, boia de ardei, piper negru și rozmarin după gust.

 

Pregătirea rețetei

Mai întâi, pune smântâna într-un castron mic, adaugă pătrunjelul, usturoiul, ardeiul și boia, apoi amestecă cu o lingură pentru a aroma totul bine.


Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei

Dovleacul se curăță de coajă și se taie cubulețe grosiere. Pune cubulețele de dovleac într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei și gătește-le până se rumenesc, în timp ce amesteci cu o lingura de lemn.

După ce cubulețele de dovleac s-au rumenit, se adaugă smântâna. Amestecă din nou cu o lingură de lemn și se mai lasă 3-4 minute.

Chifteluțe fantastice din legume: ai nevoie de doi cartofi, un dovlecel și un morcov. Doar 60 de calorii

La final toarnă apa și sare. Amestecă din nou și acoperă cu un capac. Gătește dovleacul, sub capac, încă 3 minute. La final se pune dovleacul în farfurii, se ornează cu rozmarin tocat și se servește pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel