Douăsprezece aeronave militare nord-coreene au efectuat 'probabil' un exerciţiu de tragere (armata sud-coreeană)
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 06 oct 2022, 15:38
WhatsApp
război
război
Douăsprezece aeronave militare nord-coreene au efectuat 'probabil' un exerciţiu de tragere.

Douăsprezece aeronave militare nord-coreene au zburat în formaţie şi au efectuat probabil un exerciţiu de tragere, joi, într-un aparent protest legat de recentele exerciţii militare dintre Coreea de Sud şi SUA, au indicat oficiali de la Seul citaţi de Yonhap.

Cele opt aeronave de luptă şi patru bombardiere au zburat în formaţie la nord de graniţa aeriană intercoreeană, a menţionat Statul Major interarme sud-coreean, potrivit căruia se crede că a fost vorba de un exerciţiu de tragere aer-sol. Au fost desfăşurate imediat în zonă circa 30 de avioane de luptă sud-coreene, ca răspuns 'copleşitor' la aceste manevre nord-coreene, care nu au mai avut loc pe parcursul ultimului an, a adăugat comandamentul.

Forţele aeriene sud-coreene au ridicat avioanele de la sol când cele nord-coreene s-au deplasat la sud de Linia specială de recunoaştere, trasată de Seul imediat la nord de graniţa intercoreeană, din considerente de securitate. Gestul provocator al Nordului are loc după ce Seulul şi Washingtonul au efectuat, recent, exerciţii aeriene, terestre şi navale, în răspuns la seria de teste cu rachete nord-coreene, notează Yonhap. După ce marţi Phenianul a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acţiune, Coreea de Sud şi SUA au desfăşurat un exerciţiu aerian comun în cursul căruia o aeronavă sud-coreeană F-15K a lansat două bombe de precizie JADAM.

La sol, aliaţii au tras în total patru rachete sol-sol în direcţia Mării de est. În plus, portavionul USS Ronald Reagan a revenit miercuri în apele din estul peninsulei pentru un exerciţiu naval trilateral cu Coreea de Sud şi Japonia, aminteşte Yonhap. Grupul de luptă a părăsit zona săptămâna trecută, după un alt exerciţiu naval bilateral între Coreea de Sud şi SUA urmat de unul trilateral, căruia i s-a adăugat şi Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?