Data actualizării:
Data publicării:

Update: Două trenuri de metrou s-au ciocnit la stația Timpuri Noi, marți seară. Mii de persoane, blocate pe peroane. Grindeanu, precizări /foto

Autor: Mihai Preda | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Problemele au izbucnit în rețeaua de metrou din Capitală în această seară, când două trenuri s-au defectat iar un al treilea a pătruns pe linia ocupată de alt tren, declanșând haos și disconfort pentru călători. 

Update:

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat conducerii companiei Metrorex să îi prezinte un raport privind cauzele accidentului produs între două garnituri de metrou. “După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”

Știrea inițială:

Haosul a lovit metroul din Capitală în această seară, după ce două trenuri s-au defectat, iar un al treilea a pătruns pe linia ocupată de alt tren. Incidentul feroviar, care a avut loc în jurul orei 19:00, a perturbat grav circulația în zona rutelor Nicolae Teclu-Piața Unirii, generând disconfort și întârzieri pentru călători. În timpul serii, Metrorex a emis o serie de actualizări, confirmând cele întâmplate și oferind detalii despre incident.

Conform comunicatului Metrorex, pe lângă trenul care a pătruns pe linia ocupată de alt tren, au avut loc și două defecțiuni tehnice. Prima defecțiune a avut loc între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu, unde circulația a fost oprită complet, iar între Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu s-a circulat în sistem pendulă. A doua defecțiune a fost înregistrată la stația Timpuri Noi, iar trenul a fost retras din circulație.

”Vă informăm că, din cauza unei defecțiuni tehnice, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă. Aceasta a constat intr-o defectiune a unui tren la Distor 1 in jurul orei 18.50, unde au fost calatori debarcati la peron si trenul a fost retras. Iar inca un tren a prezentat o defectiune la Timpuri Noi in jurul orei 19.15. Si acesta a fost retras”, a transmis Metrorex.

În timpul incidentului, oamenii au fost blocați în trenurile afectate, unii dintre ei raportând așteptări de peste 10 minute în tunel. Angajații Metrorex s-au mobilizat rapid la fața locului, încercând să remedieze problemele și să minimizeze impactul asupra călătorilor.

Deși Metrorex a asigurat că nu au existat victime sau pagube materiale ca urmare a incidentului, acesta a provocat neplăceri majore pentru călători și a generat întârzieri semnificative în traficul metroului. Organele abilitate vor continua ancheta pentru a determina cauzele exacte ale incidentului și pentru a lua măsurile necesare pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

Directorul general AGIER, întrebat dacă s-a mai întâmplat vreodată un incident similar: ”Eu nu îmi aduc aminte”

„În acest moment este mult prea devreme să pot spune care a fost cauza pentru așa ceva. Ce pot să vă spun este că am aflat despre acest incident. Echipa noastră se îndreaptă către stația unde s-a întâmplat. Și urmează să primim și alte informații. Momentul acesta este absolut prematur. Nu avem niciun fel de informații suplimentare. Deci este în regulă, nu au existat niște urmări care să fie mai mari”, a declarat Laurențiu Dumitru, directorul general AGIER, la B1TV.

Întrebat dacă s-a mai întâmplat vreodată un incident similar, acesta a răspuns:

„Eu nu îmi aduc aminte o altă asemenea chestiune. Nu știu să vă spun, nu am avut o asemenea chestiune avizată și investigată. Se va deschide acum o acțiune de investigare pentru a se elucida factorii care au condus la producerea acestui eveniment”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel