Două tipuri de scrutin în aceeași zi. Cum procedăm la vot?
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Autoritatea Electorală Permanentă ne explică modul în care trebuie să procedăm la vot pe data de 26 mai în ceea ce privește cele două tipuri de scrutin. 

Pe 26 mai 2019, în România vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European și un referendum național consultativ cu privire la probleme de interes național, convocat de președintele României.

Conform Autorității Electorale Permanente, alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare, în același interval de timp, între orele 7:00 și 21:00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „VOTAT", pe buletine de vot separate – unul pentru alegerile europarlamentare și câte unul pentru fiecare întrebare a a referendumului.

În secția de votare sunt instalate 3 urne de vot, câte una pentru fiecare buletin de vot. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea specifică nu atrage după sine nulitatea votului.

Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă

Prezentați operatorului de calculator actul de identitate și precizați pentru ce tip de scrutin doriți să votați.

Prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin.

Pe actul de identitate vi se va aplica o singură dată ştampila cu menţiunea „VOTAT" şi data scrutinului sau, după caz, un singur timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT" şi data scrutinului.

Accesați aici Registrul electoral, intoduceți datele personale pentru a afla secția la care ați fost arondat și adresa acesteia!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel