Urmărește emisiunea live
Două salate uimitor de delicioase cu struguri. Prepară-le pentru masa de Revelion
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Două salate uimitor de delicioase cu struguri. Prepară-le pentru masa de Revelion. Sursa foto: freepik.com
Două salate uimitor de delicioase cu struguri. Prepară-le pentru masa de Revelion. Sursa foto: freepik.com
Strugurii sunt o bază excelentă pentru salate delicioase, care pot fi pregătite pentru mesele de  sărbători.

Acest fruct se potrivește cu aproape orice ingredient și adaugă o notă strălucitoare preparatelor. Pentru salate, este mai bine să folosești struguri dulci fără sâmburi, în mod ideal stafide.

În loc de maioneză, salata poate fi asezonată cu iaurt sau un amestec de smântână și sos de soia. O salată cu struguri poate conține carne, pește sau brânză.

Salată cu struguri, pui și cașcaval. Ingrediente:

piept de pui - 2 bucăți,

struguri - 300 grame,

cașcaval  - 200 grame,

ouă - 4 bucăți,

nuci - 4 bucăți,

maioneză - 80 grame,

smântână - 80 grame,

condimente curry - 1 linguriță,

ulei vegetal - 3 linguri.

Prepararea

Tăie puiul pe lungime în bucăți mari. Condimentează carnea de pui cu sare și curry. Prăjește bucățile de carne, într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui, timp de 3-4 minute, pe fiecare parte. Carnea se răcește, apoi se toacă mărunt.

Strugurii spălați se taie în jumătate. Scoate sâmburii. Se fierb ouăle tari. Ouăle fierte și cașcavalul se dau prin răzătoare grosieră. Miezul nucilor se prăjește într-o tigaie uscată, apoi, se toacă grosier cu un cuțit.

Pâine cu fulgi de ovăz: este sănătoasă și sățioasă. Rețeta bună și pentru persoanele cu diabet

Se amestecă maioneza cu smântână, sare și piper. Adaugă nucile și amestecă sosul. Așează  salata în următoarele straturi: carne de pui, ouă, cașcaval, struguri, cașcaval, pui, ouă. Fiecare strat se unge cu sos. Ultimul strat de de decorează cu jumătăți de struguri. Lasă salata, în frigider, cel puțin 5 ore. Poftă bună!

Salată cu ton și struguri. Ingrediente:

conserve de ton - 200 grame,

mere - 1 bucată,

struguri - 100 grame,

ceapă verde - 5 fire,

nuci - 50 grame,

maioneză - 2 linguri,

sare, piper - după gust.

Modul de preparare

Curăță și dă mărul prin răzătoare grosieră. Tăie strugurii în jumătate. Toacă mărunt ceapa verde. Usucă nucile într-o tigaie încinsă  și toacă-le, apoi, cu un cuțit. Scurge lichidul din ton și zdrobește-l cu o furculiță. Amestecă toate ingredientele, adaugă sare și asezonează salata cu maioneză. Poftă bună! 

 

Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă

 

Carnea de pui este considerată una dintre cele mai dietetice. Are multe proteine, iar carnea este mai sănătoasă dacă se fierbe, coace sau gătește la abur.

Dar, de foarte multe ori, gospodinele se plâng că pieptul de pui copt nu este suficient de suculent. Bucătarii cu experiență au dezvăluit care sunt cele două ingrediente care vor rezolva această problemă.

Cina rapid, preparată în cuptorul cu microunde: carne cu sos de smântână

Pieptul de pui la cuptor va deveni foarte fraged și suculent, dacă folosiți două ingrediente comune pentru marinadă: ketchup și smântână. De asemenea, ketchup-ul poate fi înlocuit cu bulion de roșii, iar smântână cu iaurt natural, ceea ce este un avantaj, dacă țineți la siluetă.

Înainte de a fi gătit, pieptul de pui trebuie marinat în cantități egale de smântână și ketchup, de exemplu, câte 1 lingură. Carnea se lasă să se marineze circa 15 minute. Această marinadă va păstra pieptul de pui suculent.

Brioșe cu cafea și ciocolată într-o ceașcă: un desert senzațional, preparat în cuptorul cu microunde 

Unii bucătari înlocuiesc smântâna cu maioneza, dar acest lucru nu este recomandat, deoarece acesta este un produs foarte cancerigen, care conține o mulțime de aditivi nocivi. Maioneza, de asemenea, conține o cantitate mare de zahăr și sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel