Două românce fac senzație în UK, cu o cofetărie! Cum a început totul. Culisele unui parteneriat de succes, început cu o concurență pe Facebook
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Claudia Matei și Andreea Dinulescu au pus pe picioare o afacere dulce, după ce o vreme au fost concurente în domeniul cofetăriei.

Două tinere din România, stabilite în Marea Britanie, fac senzație cu produsele de cofetărie pe care le creează, iar povestea lor a fost prezentată în emisiunea Departe de România de la DCNews, ȘtiriDiaspora și DCNews TV.

Claudia Matei și Andreea Dinulescu dețin cofetăria Krantz Bakery din Watford, o localitate de lângă Londra, iar primii pași în acest domeniu i-au făcut în România.

Întrebate cum a început ”aventura” lor în Marea Britanie, Claudia Matei, care este stabilită în Anglia de numai 8 ani, după ce alți 15 ani a stat în Italia, a afirmat că acesta a fost ”cu foarte mari sacrificii, dar și cu multă pasiune, pentru că de aici a plecat totul, de la pasiune. De la pasiunea de a face prăjituri, de a crea, de a decora torturi.

Am început de la puțin, adică lucram de acasă, încet, încet ne-am ridicat și ne-am decis să deschidem o cofetărie. (...) În Italia am făcut multe munci, și în bucătărie, și în curățenie, în tot ce se găsea, mai ales că acum 23 de ani când am plecat eu nu cunoșteam limba și am început cu ce am găsit. Și de acasă, făceam pentru prieteni, pentru familie”, a spus Claudia Matei, adăugând că plecarea din Italia a fost una firească, deoarece familia sa se afla deja în Anglia.

Mai mult, susține Claudia, în Italia i-a fost teamă să deschidă o cofetărie, deși și-ar fi dorit. ”Acolo sunt foarte multe cofetării și mi-am zis că este o concurență mult prea mare. Veneam aici în vizită, la sora mea, la cumnata mea, și am observat că erau puține cofetării. Am căutat să cumpărăm prăjituri, am căutat mult să găsim o cofetărie și astfel m-am decis că poate ar fi bine să merg în Anglia”, a mărturisit Claudia Matei, care a spus că a deschis Krantz Bakery în timpul pandemiei, în anul 2021.

FOTO: Facebook @ Krantz Bakery

Din concurente, partenere de afaceri

De altfel, Claudia Matei a rememorat cum s-a cunoscut cu Andreea Dinulescu, în perioada pandemiei, când fiecare posta pe rețelele de socializare creațiile pe care le făcea.  ”Noi între noi, pe Facebook, ne știam ca și concurente”.

La rândul său, Andreea Dinulescu a spus că ”fizic” s-au cunoscut prin intermediul copilelor lor, care mergeau la aceeași școală, ”Aveau cursuri comune, s-au împrietenit și așa ne-am cunoscut și noi”.

”Întâi ele au devenit cele mai bune prietene, se căutau acasă, una la alta. Și venind acasă la noi, la mine și la Andreea, au realizat că amândouă făceam făceam același gen de muncă. Și prin ele ne-am cunoscut noi”, a completat Claudia.

Andreea Dinulescu: ”Greu de menținut, dar încet, încet, am crescut”

Întrebate dacă deschiderea afacerii a fost dificilă, Andreea Dinulescu a afirmat că primul pas nu a fost greu, însă ”este greu de menținut. A fost foarte greu în primul an. Munca depusă a fost enormă, sacrificiile au fost foarte mari, dar încet, încet, am crescut”.

Mai multe în video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel