Analiza a peste 30 de sticle de vin a relevat faptul că două pahare de alcool ar putea fi suficiente pentru a atinge limita zilnică recomandată de zahăr pentru adulți, scrie BBC. Cercetările realizate de Alcohol Health Alliance UK au descoperit că unele sticle aveau până la 59 g de zahăr, mai mult decât o gogoașă glazurată.
Un laborator independent a analizat sticle de vin roșu, alb, roz, de fructe și spumant de la mărci populare din Marea Britanie. Niciuna dintre sticle nu conținea informații nutriționale pe etichete, deoarece în prezent acest lucru nu este cerut de lege.
Vinul nu are etichetă cu valorile nutriționale
Conținutul de calorii a fost afișat doar pe o cincime din sticlele analizate de laborator. Organizatorii experimentului fac apel la schimbare, pentru a informa mai bine băutorii de vin despre câte calorii și cât zahăr consumă.
NHS recomandă adulților să consume maximum 30 g de „zaharuri gratuite” pe zi, categorie care include zahăr din sucuri de fructe și smoothie-uri sau zahăr adăugat la alimente sau băuturi.
Analiza arată că este posibil să se atingă limita zilnică de zahăr a unui adult consumând doar două pahare de mărime medie din unele vinuri folosite în experiment.
Cât vin poți bea pentru a rămâne sănătos
Cât vin poți să bei „ca să fie sănătate curată”. Un răspuns vine de la Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
„Eu spun că un pahar de vin este sănătate curată. Cine te pune să-l bei pe al doilea?! Al doilea devine toxic!”, a zis Doru Negru la DC Medical și DC News.
„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între 10 și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR.
„În beri... ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul Teodor Bădescu.
Conform acestuia, „este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă este în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Andreea și Cătălin Munteanu, instructorii care au pus țara pe podiumul mondial, la Părinți Prezenți
- Politicienii, afaceriștii și doctorii, la înghesuială cu alți deținuți în penitenciar. Șef Arest Central: Este ca la medic
- 1 Mai înainte de Paști, teroarea românilor. După cozi la mici urmează cozi la spovedanie