Două noi penitenciare în România. Unde se construiesc
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Inchisoare
Inchisoare
Luni, 2 septembrie 2019, a fost finalizată procedura de semnare a Acordului-cadru de împrumut dintre Guvernul României și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru derularea Proiectului privind Modernizarea infrastructurii judiciare în România.

Valoarea împrumutului este de 177 de milioane de euro, proiectul urmând a fi implementat pe o perioadă de cca. 6 ani.

”Acest demers are un impact direct asupra îmbunătățirii condițiilor de executare a pedepselor privative de libertate, prin creșterea nivelului profesional al personalului, reducerea supraaglomerării și asigurarea unor condiții de detenție care respectă standardele internaționale în materie”, a declarat ministrul Ana Birchall în contextul semnării Acordului-cadru.

Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane euro, diferența de 44,5 milioane euro reprezentând contribuţia României. Vor fi realizate patru obiective distincte:

• Construirea unui penitenciar având 1000 de locuri de detenție, în localitatea Berceni, județul Prahova;

• Construirea unui penitenciar având 900 de locuri de detenție, în localitatea Unguriu, județul Buzău;

• Construirea unei instituții de pregătire profesională pentru personalul din penitenciare, în localitatea Pantelimon, județul Ilfov;

• Construirea unui centru pentru recuperarea capacității de muncă a personalului din penitenciare, în localitatea Rodbav, județul Brașov.


Elemente suplimentare:


Ministerul Justiției va implementa proiectul prin Administrația Națională a Penitenciarelor, asigurând în bugetul său sumele necesare pentru realizarea acestuia. Împrumutul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei reprezintă o sursă de finanțare a deficitului bugetului de stat în condiții avantajoase, ratificarea Acordului-Cadru urmând a fi supusă procesului legislativ național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel