Data publicării:

Două mame, câștigătoare de turnee de Grand Slam, și-au anunțat revenirea în circuitul de tenis

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Freepik @freepic.diller
FOTO: Freepik @freepic.diller
Doi foști lideri mondiali, mame din acest an, vor reveni în circuit la finalul lunii decembrie.

Naomi Osaka, fost lider mondial, va reveni în circuit cu ocazia turneului WTA 500 de la Brisbane, programat la finalul lunii decembrie, au anunțat organizatorii turneului de la Antipozi, citați de AFP.

Nipona Osaka (26 de ani) nu a mai jucat în circuit din septembrie 2022, acuzând probleme de sănătate mintal, iar în iulie 2023 a născut o fetiță.

Turneul WTA 500 de Brisbane se va desfășura în perioada 31 decembrie-7 ianuarie. Turneul este utilizat de jucători ca un ”turneu de pregătire” pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care începe o săptămână după cel de la Brisbane.

”Îmi place întotdeauna să-mi încep sezonul la Brisbane și sunt nerăbdătoare să revin”, a afirmat Naomi Osaka, conform Agerpres.

Naomi Osaka este deținătoarea a patru trofee de Grand Slam, două câștigate în Australia (2019, 2021) și două la US Open (2018, 2020).

Angelique Kerber, mamă din februarie 2022

O altă revenire de marcă este cea a jucătoarei germane Angelique Kerber, care a născut o fetiță, în luna februarie a acestui an.

Fostul tenisman Rainer Schuttler, care a antrenat-o pe Kerber, crede că aceasta poate reveni la cel mai bun nivel al său.

”Am toată încrederea în ea. Eu cred că ea va aprecia tenisul și mai mult acum pentru că a ieșit din circuitul de tenis pentru o vreme”, a spus Schuttler, vicecampion olimpic la dublu la Atena 2004 și finalist la simplu la Australian Open în 2003.

Kerber, în vârstă de 35 de ani, este de trei ori câștigătoare de Grand Slam (Australian Open și US Open în 2016 și Wimbledon 2018) și a ajuns în fruntea clasamentului WTA pentru 34 de săptămâni în 2016 și 2017.

Kerber nu a mai disputat vreun meci din vara lui 2022, apoi a născut în februarie și și-a anunţat revenirea la competiția pe echipe mixte United Cup, prevăzută la Perth și Sydney între 29 decembrie și 7 ianuarie, unde vrea să călătorească împreună cu fetița sa.

În vară, Kerber a spus că obiectivele ei sunt ”cu siguranţă titluri şi cu siguranţă marile turnee”, pentru că ea crede că trofeele sunt de atins și din postura de mamă, conform Agerpres.

Alte mame din circuitul de tenis

În rândul jucătoarelor de tenis revenit în circuit se află româncele Andreea Mitu (mama unui băiețel) și Patricia Țig (mama unei fetițe), iar la nivel internațional Serena Williams se află printre sportivele care nu au pus racheta în cui după ce au devenit mame.

Trebuie menționat un lucru interesant privind revenirea în circuit a mamelor. Astfel, turneul de Grand Slam de la US Open s-a bucurat de prezența unui număr impresionant de jucătoare care sunt și mame, nu mai puțin de 10: Elina Svitolina, Victoria Azarenka, Caroline Wozniacki, Tatjana Maria, Taylor Townsend, Yanina Wickmayer, Vera Zvonareva, Barbora Strycova, Margarita Betov și Patricia Țig.

Citește și: Campioana olimpică la tenis, Belinda Bencic, și-a anunțat retragerea la numai 26 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel