Data actualizării:
Data publicării:

Două ipoteze după tragedia de la Ferma Dacilor. Av. Florin Durgheu explică de ce nu a fost nimeni arestat, după ce s-a spus că focul ar fi fost pus de un bărbat care s-a certat cu soţia

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: ISU Prahova
Foto: ISU Prahova
Avocatul Florin Durgheu a explicat mecanismul prin care se efectuează reținerile în cazuri asemănătoare celui de la Ferma Dacilor, incendiul în urma căruia au murit 8 persoane. Şapte dintre acestea au fost găsite, însă cea de-a opta este în continuare căutată de autorităţi. 

Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat existenţa a două ipoteze în acest caz dramatic. ”Se aude că ar fi fost un incident tehnic, o instalație electrică, o instalație de încălzire defectă sau o mână criminală, un individ care s-ar fi certat cu anturajul, cu soția și este lansată această ipoteză pe scena publică.

Mi se pare greu de crezut că până la acest moment nu s-au efectuat rețineri dacă ar exista un martor, doi, care să anunțe că focul ar fi putut fi pus de X”, a punctat Vâlcu. 

”Au fost multe evenimente care au îndoliat sărbătorile, dar acesta, din cauza amplorii, 8 victime (...). Din ceea ce s-a relevat este mai presus de orice dubiu că nu au scăpat decât persoanele aflate la parter. Se pare că toți cei aflați la etaj nu au avut nicio șansă de scăpare.

În ceea ce privește cauza, suntem pe tărâmul ipotezelor și al speculaților. Într-adevăr, în spațiul public au fost vehiculate cele două variante. Prima a fost cea a unei mâini criminale, un soț, o persoană de sex masculin care s-a certat cu soția/prietena, ar fi amenințat că îi dă foc...”, a declarat avocatul Florin Durgheu.

Vâlcu: ”Acela este principalul suspect”

”Dacă să spunem, la o petrecere se mai ceartă lumea, de la bal la spital, și îi spune: o să vezi tu, îți dau foc, iar întâmplător se produce un accident, chiar în momentul acela, acela este principalul suspect”, a ținut să puncteze Val Vâlcu.

”Fără discuție, doar că în mod cert, organele de urmărire penală, sunt convins, nu dorm și nu ratează momentele. În schimb, înainte de a trece la o reținere, care ar dezamorsa cumva bomba socială, toată lumea este stupefiată. Dar, pe de altă parte, nu se poate efectua o reținere doar pentru a da satisfacție opiniei publice. Și sunt convins că procurorul de caz are în vedere toate aceste aspecte și sunt dispuse măsuri de supraveghere.

Pentru a dispune o măsură preventivă trebuie să ai nu doar indicii, trebuie să ai și dovezi că persoana respectivă a săvârșit infracțiunea de care este acuzată”, a mai spus avocatul. 

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel