Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul. Sursa - pixabay.com
Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul. Sursa - pixabay.com
Grădinarilor nu le plac îngrășămintele chimice care se găsesc în magazinele specializate într-o gamă largă.

Ei preferă să folosească îngrășăminte naturale, care au un efect benefic asupra solului și hrănesc culturile. Pentru a nu greși în alegerea îngrășămintelor, grădinarii folosesc pansamente verzi, pe care le pregătesc singuri.

Iată cum puteți folosi un îngrășământ natural pentru a fertiliza plantele din grădină.

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

Lucerna este folosită pentru refacerea solului dn grădină. Planta va hrăni solurilor epuizate cu azot și substanțe nutritive. În plus, va proteja solul de intemperii, apă în exces și arșiță. Lucerna este folosită cu succes în lupta împotriva paraziților.

Pentru a pregăti îngrășământul, umpleți 3/4 din volumul unui recipient mare cu lucernă, apoi adăugați apă. După 14 zile, soluția preparată se strecoară și se adaugă în 10 litri de apă. Acest îngrășământ ajunge pentru a uda solul de 2 ori pe săptămână, timp de 2 luni.

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Urzica este o sursă de macronutrienți și vitamine. Plantele din grădină, care sunt hrănite cu o soluție pe bază de urzică, cresc mai prietenoase și au un randament ridicat. Îngrășământul cu urzică nu este potrivit pentru ceapă, usturoi și leguminoase.  

Pentru a obține o soluție nutritivă, urzicile se zdrobesc și se pun într-un recipient de plastic. Apoi,  recipientul trebuie umplut cu apă caldă.

După 15-18 zile, soluția poate fi filtrată și diluată cu apă  în proporție de 1:10. Plantele se hrănesc o dată la 7-9 zile, câte 500 ml pentru fiecare cultură.

Vezi și:

Greșelile pe care le fac gospodinele după ce cumpără o floare nouă: toată lumea ar trebui să știe asta

Majoritatea gospodinelor comit trei greșeli, după ce cumpără o plantă nouă în ghiveci și o aduc acasă. 

Aceste greșeli pot avea consecințe neplăcute pentru toate plantele din casă. În cel mai bun caz, planta nou cumpărată, pur și simplu, nu va prinde rădăcini în noul mediu.

Greșeala unu: Carantina este neglijată. Noile ghivece cu plante, aduse în casă direct din magazin, trebuie plasate în carantină pentru cel puțin o săptămână. În acest timp, la fiecare 2-3 zile trebuie să verificați semnele de boală sau prezența dăunătorilor.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

Greșeala doi: Prea multă lumină. Chiar dacă ați cumpărat plante iubitoare de lumină, nu vă grăbiți să alegeți cel mai luminos loc pentru ele pe pervaz. Este mai bine ca plantele să stea puțin la umbră.

Greșeala trei: Nu mutați planta în alt ghiveci. Chiar dacă planta nu înflorește, transplantul în alt ghiveci nu poate fi efectuat mai devreme de 2-3 săptămâni. Planta are nevoie de timp pentru a se adapta la un loc nou.

Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală

Și chiar dacă planta arată sănătoasă și viguroasă, trebuie ajutată să supraviețuiască stresului cauzat de schimbarea habitatului și al transportului. Planta trebuie protejată de curenții de aer, de  temperaturile extreme, de soarele strălucitor și de aerul uscat.

De asemenea, nu vă grăbiți cu îngrășământul. Este suficient doar să o udați și să o pulverizați cu apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel