Două infirmiere din Vaslui au dansat "găina" îmbrăcate în uniforma Poliției. În "horă" a intrat și IPJ Vaslui - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Două infirmiere din Vaslui au dansat "găina" îmbrăcate în uniforma Poliției. În "horă" a intrat și IPJ Vaslui / Foto: Pexels
Două infirmiere din Vaslui au dansat "găina" îmbrăcate în uniforma Poliției. În "horă" a intrat și IPJ Vaslui / Foto: Pexels
Două infirmiere din Vaslui au dansat "găina" la nunta colegei lor, îmbrăcate în uniforma Poliției.

Două infirmiere de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui s-au distrat și au dansat la nunta colegei lor, atrăgând astfel atenția oamenilor legii. Și asta pentru că nu au dansat oricum, ci îmbrăcate în uniforma Poliției. Ca să facă o surpriză sărbătoriților, cele două femei au adus în restaurant "găina", îmbrăcate în uniforma Poliţiei, iar ulterior, după ce imaginile au ajuns în spațiul public, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a demarat o anchetă. Oamenii legii vor acum să afle cine a fost cel care le-a împrumutat costumaţiile infirmierelor.

Potrivit Vremea Nouă, evenimentul a avut loc sâmbătă seara, 5 noiembrie, la un restaurant din municipiul Vaslui, iar sărbătoriții au fost un cuplu din Brodoc, care ar fi împlinit 25 de ani de căsnicie. Chiar dacă cele două infirmiere au vrut să le facă o surpriză mai specială, ele trebuiau să aibă în vedere că uniforma de poliție nu poate fi purtată în orice împrejurare și de către oricine.

Regulamentul pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, dar și Regulile pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor interzic "purtarea, în orice situație, de către persoane neautorizate a uniformei de poliție sau a unor articole din compunerea uniformelor de poliție. Nerespectarea regulilor referitoare la ținută și portul uniformei de poliție atrage răspunderea juridică a polițistului, în condițiile legii".

IPJ Vaslui a demarat o anchetă

În "horă" a intrat și Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, iar oamenii legii vor încerca acum să afle de unde au luat cele două petrecărețe uniformele de poliție.

"Cu privire la postarea apărută în spațiul public, pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele: cele două persoane prezentate nu sunt angajate ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări urmând ca, la finalizarea acestora, sa fie dispuse măsuri legale", a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ce este dansul găinii la nuntă

Dansul găinii este o tradiție care se respectă în mai multe zone din țară, dar mai ales în Suceava. Aceasta prevede ca spre finalul nunții, cel mai adesea în jurul orelor 5-6 dimineața, unul sau doi ospătari, ori chiar bucătarul șef pregătesc o găină jumulită de pene, pe care o ornamentează în fel și fel de moduri, astfel încât să pară cât mai haioasă, pe care o scot în salonul de evenimente pentru a o prezenta nașilor și mirilor, scrie nuntasuceava.ro. După ce ies cu găina în sală, aceștia dansează cu ea în mâini. Scopul acestui dans ar fi aducerea de prosperitate mirilor și nașilor, dar are rolul totodată de confirmare indirectă a faptului că bucatele servite la nuntă au fost pregătite cu mare grijă.

Cu toate acestea, sunt zone în țară în care găina este dansată vie, nu gătită. Dansul găinii este una dintre cele mai vechi tradiții de la nuntă. Găina era adusă de o femeie, iar obligația bărbatului față de înaripată era să-i negocieze prețul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel