Două cutremure într-o jumătate de oră, duminică, în județele Buzău și Gorj
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 12 Martie 2023, 18:19
WhatsApp
Două cutremure într-o jumătate de oră, duminică, în județele Buzău și Gorj - Foto
Două cutremure într-o jumătate de oră, duminică, în județele Buzău și Gorj - Foto
Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe Richter s-a produs duminică, la ora locală 13:49, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). 

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 125 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 49km vest de Focşani, 50km nord-vest de Buzău, 70km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 76km est de Braşov, 81km nord-est de Ploieşti. Ulterior, la ora locală 14:15, un cutremur de 3,6 grade s-a produs în judeţul Gorj.

Potrivit INCDFP, acest cutremur s-a produs la o adâncime de 16 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 14km nord-vest de Târgu Jiu, 69km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 70km sud de Hunedoara, 84km sud de Deva, 94km vest de Râmnicu Vâlcea.

În România, cea mai puternica mişcare tectonica din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi în urma a avut loc în aceeaşi zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?