Data actualizării:
Data publicării:

Două cutremure în România luni, 21 august. Unul dintre ele, puternic. În cazul seismelor, RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Două cutremure s-au produs în România, luni, 21 august. Unul dintre ele a fost puternic!

Două cutremure s-au produs, luni noapte, în România. Primul s-a produs la ora 00:39:28 și a avut magnitudinea de 4.5 grade Richter. Al doilea seism s-a produs la ora 01:00:18. Ambele s-au produs în Gorj și au avut loc la adâncime mică. Oamenii spun că au resimțit primul seism de la ora 00:39:28.

„În ziua de 21.08.2023, 00:39:28 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.5, la adâncimea de 14 km.

Cutremurul s-a produs la 7km N de Targu Jiu, 72km NE de Drobeta-Turnu Severin, 75km S de Hunedoara, 86km V de Ramnicu Valcea, 89km S de Deva, 98km NV de Craiova.

 

În ziua de 21.08.2023, 01:00:18 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.6, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 12km N de Targu Jiu, 73km SE de Hunedoara, 77km NE de Drobeta-Turnu Severin, 83km V de Ramnicu Valcea, 86km S de Deva, 97km SV de Sibiu”, a transmis INFP.

 

 

Până în acest moment nu au fost semnalate situații de urgență generate de cutremur!

 

„Încă un cutremur cu magnitudinea de peste 4 pe scara Richter s-a produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj! Până în acest moment nu au fost semnalate situații de urgență generate de cutremur!

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

ATENȚIE: În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență). https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/”, a transmis și ISU Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel