Două canotoare de la Olimpiadă, umilite la întoarcerea acasă. Primar: Am încercat să găsim buget pentru două buchete de flori, însă nu s-a putut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Madalina Beres
Facebook Madalina Beres
Mădălina şi Amalia Bereş, canotoare care au participat la Olimpiadă, au fost umilite la întoarcerea acasă, în comuna natală.

Primarul comunei Mogoşeşti-Siret, județul Iași, vă rămâne cu siguranță în istorie ca edilul care nu a găsit bani pentru două buchete de flori, pe care să le ofere sportivelor Amalia și Mădălina Bereș, la revenirea acestora dela Jocurile Olimpice de la Tokyo. Iar declaraţiile acestuia sunt halucinante. 

”M-am gândit să le premiez cumva pe cele două fete, care fac parte din comunitatea noastră, însă nu avem buget. Am încercat să găsim buget pentru două buchete de flori, însă nu s-a putut.

Lucrurile sunt complicate. Suntem o comunitate foarte mică, săracă, abia ne descurcăm aici. Acum mă chinui să asfaltez un drum în comună.

Pe lângă faptul că nu sunt bani, sunt la mijloc şi nişte neînţelegeri politice. Tatăl lor face parte dintr-un grup politic rival. Când am putut, le-am premiat, chiar dacă şi atunci m-am chinuit foarte mult.

În 2016, când Mădălina s-a întors de la Rio, am declarat-o cetăţean de onoare al comunei. Acum chiar nu se poate”, a declarat Damian Butnariu, primarul comunei Mogoşeşti-Siret, citat de Fanatik. 

Două sportive din Indonezia, premiate masiv pentru aurul olimpic 

Cinci vaci, un restaurant și o nouă casă, plus premii în bani. Acestea sunt recompensele promise sportivelor indoneziene Greysia Polii și Apriyani Rahayu, după ce au cucerit medalia de aur la proba de badminton de la Jocurile Olimpice 2021, scrie Reuters. Badmintonul este sportul preferat în Indonezia, iar toate medaliile de aur cucerite vreodată de cea mai mare țară din Asia de Sud-Est la Jocurile Olimpice sunt la această probă.

Într-un mesaj pe Twitter, președintele Joko Widodo a spus că victoria celor două la JO 2020 este un dar pentru țară înaintea de Ziua independenței, sărbătorită pe 17 august.

Greysia Polii, în vârstă de 33 de ani, a fost citată pe site-ul Federației Mondiale de Badminton spunând: "M-am născut să fiu jucătoare de badminton. Și credeam asta încă de când aveam doar 13 ani, că vreau să scriu istorie pentru Indonezia", conform Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel