Două bunicuțe, primul cuplu gay căsătorit în New York
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gay
gay

Sute de persoane aparţinând comunităţii gay din New York s-au grăbit să se căsătorească duminică, ziua în care căsătoriile oficiate între persoanele de acelaşi sex au devenit legale în stat, relatează site-ul Statul New York este al şaselea şi cel mai mare stat din lume care a  aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, însă noua lege a scos în stradă activişti şi oficiali care au cerut chiar aprobarea unei legi federale care să definească mariajul ca fiind strict o legătură între un bărbat şi o femeie.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, care a susţinut căsătoriile gay, a oficiat personal căsătoria a doi angajaţi ai primăriei, duminică seara, la rezidenţa sa oficială.

“Astăzi, în acest oraş şi în acest stat, istoria face un mare pas înainte prin acordarea acestui drept”, a declarat Bloomberg.

Statisticile oficiale arată un număr record de 659 de cupluri au înfruntat valul de căldură din stat şi au obţinut certificatul de căsătorie.

Ziua a debutat odată cu oficializarea relaţiei a două bunici care au devenit, oficial, primul cuplu gay căsătorit din stat, la o lună după ce guvernatorul Andrew Cuomo a semnat legea ce prevedea oficializarea acestui tip de relaţii.

Kitty Lambert, în vârstă de 54 de ani şi Cheryle Rudd, în vârstă de 53 de ani, s-au căsătorit imediat după miezul nopţii în parcul Luna Island de lângă Cascada Niagara, urmând ca luna de miere să o petreacă în acelaşi loc.

„Statul New York trimite un mesaj puternic tuturor celorlalte naţiuni astăzi, de vreme ce încă odată am bătătorit calea care duce către egalitatea în drepturi”, a spus senatorul american Kirsten Gillibrand, democrată.

Grupuri de protestatari s-au revoltat în faţa biroului din Manhattan al guvernatorului Andrew Cuomo, avertizând că semnatarii acestei legi vor suporta consecinţele în cadrul următoarelor alegeri.

Rapoartele oficiale estimează că legalizarea căsătoriilor gay va aduce patru sute de milioane de dolari în plus în bugetul de stat din New York, în următorii trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel