Două baze ale rebelilor houthi în Yemen au fost ''distruse'' de către Washington
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Armata americană a declarat miercuri seara că a atacat două locații ale houthi în Yemen, inclusiv un centru de comandă, în urma unor atacuri recente ale teroriștilor asupra navelor din Marea Roșie și Golful Aden.

Pe lângă un centru de comandă, armata americană a "distrus" o stație de control situată în teritoriile controlate de houthi în Yemen și două drone ale houthi în Marea Roșie, conform Comandamentului Central al Armatei Americane pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM).

În ziua precedentă, CENTCOM a raportat că a interceptat opt drone ale rebelilor care de mult timp au lansat atacuri în apropierea coastelor Yemenului împotriva navelor pe care aceștia le consideră ca deservind Israelul, afirmând că acționează în Fâșia Gaza, afectată de bombardamentele armatei israeliene.

În altă ordine de idei, Agenția britanică de siguranță maritimă (UKMTO) a informat că o navă de marfă atacată săptămâna trecută de houthi și abandonată în apropierea coastelor Yemenului "pare să fi naufragiat" în Marea Roșie.

Mai multe atacuri Houthi cu rachete și drone

Pe 12 iunie, M/V Tutor, o navă sub pavilion liberian din Grecia, a fost atacată cu o dronă maritimă și o rachetă, rezultând în decesul unui membru al echipajului din Filipine și daune semnificative, conform Statelor Unite, care coordonează o coaliție împotriva acestor rebeli sprijiniți de Iran.

Forţele maritime din zonă, mai exact UKMTO, marţi seară, au raportat "deşeuri maritime şi petrol văzute în ultima locaţie raportată".

Cargoul fusese părăsit de membrii săi de echipaj din cauza unei defecțiuni majore provocate de o rachetă lansată din apropierea orașului Hodeida din Yemen, controlat de houthi, conform informațiilor UKMTO.

La câteva zile după incidentul cu M/V Tutor, o altă navă de marfă, M/V Verbena, a fost atacată cu rachete trase din Yemen de către rebeli și a fost abandonată de echipajul său în Golful Aden.

Atacurile în Marea Roșie și Golful Aden, regiuni vitale pentru navigația globală, au provocat o creștere semnificativă a costurilor de asigurare și au determinat multe companii de transport maritim să aleagă ruta mult mai lungă în jurul capului sudic al Africii, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel