Două artere, operaționalizate la PTF Giurgiu. Acestea sunt destinate transportului de produse perisabile și animale vii
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ Poliția de Frontieră
FOTO: Facebook @ Poliția de Frontieră
Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu va fi operaționalizat cu încă o arteră, specială pentru produsele perisabile și animale vii.

În contextul temperaturilor ridicate din zona de sud a țării, autoritățile de frontieră  române și bulgare au luat măsura să operaționalizeze în PTF Giirgiu câte o arteră, pe fiecare sens de mers, Giurgiu - Ruse și Ruse - Giurgiu, dedicate special transportului cu produse perisabile, păsări și animale vii.

”În urma ședinței de lucru desfășurate la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, cu participarea șefului Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, comisar șef Chiran Viorel, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și reprezentanți din partea conducerii Direcției Regionale Poliția de Frontieră Ruse și a Direcției Regionale de Poliție din Ruse, Bulgaria, au stabilit că, în contextul temperaturilor caniculare, începând cu data de 17 iunie, să fie operaționalizată câte o arteră pe fiecare sens de mers Giurgiu-Ruse și Ruse-Giurgiu, dedicate special transportului cu produse perisabile, pasări și animale vii, în PTF Giurgiu Ruse”, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu, citat de Agerpres.

Astfel, pe sensul de intrare în România, respectiv ieșire din Republica Bulgaria camioanele cu astfel de produse vor fi direcționate ”pe artera nr. XI, prima artera din partea dreapta, de la specificul turisme”, iar pe sensul de ieșire din România, respectiv intrare în Bulgaria, camioanele cu astfel de produse vor fi direcționate ”pe artera cu numărul VIII, prima arteră din partea dreaptă, de la specificul camioane”.

Intrarea în România, marcată corespunzător de CNAIR

Pentru intrarea în România, arterele vor fi marcate și semnalizate corespunzător prin grija CNAIR, fiind separate de cele cu trafic normal.

De asemenea, autoritățile de frontieră din cadrul PTF Giurgiu menționează că polițiștii de frontieră sunt pregătiți și mențin permanent legătura cu autoritățile bulgare pentru a îndruma participanții la trafic ca să evite blocajele în traficul transfrontalier.

Citește și: Vama Albița va avea două scanere cu raze X pentru combaterea activităților ilicite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel