Dosarul vaccinurilor. Diana Tache, patru întrebări cheie. Bogdan Chirieac intervine: "Gurile rele spun că ar fi colaborat cu procurorii"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dosarul vaccinurilor. Diana Tache, patru întrebări cheie. Bogdan Chirieac intervine: "Gurile rele spun că ar fi colaborat cu procurorii" / Foto: Agerpres
Dosarul vaccinurilor. Diana Tache, patru întrebări cheie. Bogdan Chirieac intervine: "Gurile rele spun că ar fi colaborat cu procurorii" / Foto: Agerpres
Jurnalista Diana Tache are patru întrebări cheie în "Dosarul vaccinurilor".

"Eu am câteva întrebări, legitime, de altfel, cred eu:

1. Unde este domnul Barna? Știți că am întrebat și la începutul acestei povești, că domnul Barna era vicepremier, era șef de partid. A semnat pe memorandum? A semnat. Unde este domnul Barna?

2. Și pe dumneavoastră v-am auzit, cred, zilele trecute și informațiile noastre sunt aceleași cu ale dumneavoastră, domnule Chirieac, și anume: unde este avizul de legalitate pe care ministrul Justiției de la vremea respectivă, domnul Stelian Ion, trebuia să îl dea? Adică unde este avizul de legalitate și de ce acel memorandum și-a urmat cursul direct la vremea respectivă? El fiind nefiresc, pentru că, dacă nu ai avizul de legalitate... vicepremierul putea să semneze sau putea să nu semneze, dar ministrul de Justiție este obligat să semneze.

3. Eu știu că acest memorandum a fost avizat și s-a stabilit, s-a luat în discuție acest memorandum în CSAT. Șeful CSAT, așa cum bine știți cu toții, este domnul președinte Klaus Iohannis. Mi-e greu să cred că știa doar Cîțu, pe persoană fizică, și știa doar Vlad Voiculescu și cu Mihăilă ulterior. Îmi e foarte greu să cred. Mi-e greu să cred, mai ales că, așa cum vă spuneam la început, domnul Barna a și semnat. Ca atare, știa. De ce nu este și domnia sa luat la întrebări?

Eu nu știu dacă va avea sau nu va avea un curs corect, coerent, ca orice anchetă penală care se respectă. Nu am de unde să știu. Știu doar că acest dosar este gata de un an și jumătate. Faptul că a ieșit acum - și a ieșit ciopârțit, aș putea spune, dacă nu avem măcar toți semnatarii de pe hârtie, dacă nu toți decidenții politici care aveau cunoștință...

4. A patra întrebare pe care aș ridica-o este de ce acum? De ce așa târziu și care sunt motivele care au stat în spatele ciopârțirii acestui dosar, în sensul în care anumite persoane să fie scoase de pe lista de potențiali martori, inculpați sau suspecți?", sunt întrebările Dianei Tache, privind Dosarul vaccinurilor, pe care le-a expus în cadrul emisiunii Miercurea Neagră de la DC NEWS.

Bogdan Chirieac: Gurile rele spun că domnul Dan Barna ar fi colaborat cu procurorii în acest dosar

Ulterior, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns la una dintre întrebările jurnalistei Diana Tache.

"Ați întrebat de ce nu e domnul Dan Barna. Gurile rele - le luați în seamă, nu le luați în seamă - spun că domnul Dan Barna ar fi colaborat pe de-a întregul cu procurorii în acest dosar, dânsul e și de la USR, adică e cu imunitate, ca și doamna Armand, și, ca urmare, i s-au închis și dosarele alea nasoale pe care le avea cu fonduri europene, care apăruseră în 2020.

Și înțeleg că a colaborat, desigur, cu justiția independentă și în acest dosar. Pe informații, o fi nu o fi... (....) Cât despre Stelian Ion, am înțeles că acel contract, fiind semnat cu Uniunea Europeană, nu ar fi fost nevoie de avizul ministrului Justiției, așa se vehiculează", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel