Dosarul vaccinurilor, audieri. Bogdan Chirieac: Va fi audiat și președintele Klaus Iohannis?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Bogdan Chirieac a atins, la Antena 3 CNN, mai multe teme despre dosarul vaccinurilor.

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN. Acesta a abordat tema chemării lui Florin Cîțu la DNA, cât și tema dosarului vaccinurilor.

"Nu ne putem aștepta la nimic, în opinia mea. Dosarul acesta nu văd unde ar putea să ajungă. Va fi deschis mulți ani. Nu știu dacă va ajunge în fața judecătorilor, care vor închide la rândul lor acest dosar, dacă nu o va face din timp procurorul. Contractele sunt semnate cu Uniunea Europeană, s-au luat mult mai multe vaccinuri decât populația României. Asta s-a întâmplat în majoritatea statelor europene - Germania era cap de linie în acest sens. Era o altă situație. Era o situație ca de război, 2020, când nu știam ce este cu virusul, mureau oameni în fiecare zi, statisticile erau înspăimântătoare.

S-a sperat mult de la vaccin. Vaccinul nu i-a ajutat. Dacă nu se găsesc, eu știu, cine știe ce probleme, pe care în niciun caz nu cred că le-a săvârșit Florin Cîțu, nu pot să garantez sub nicio formă pentru cei doi miniștrii de la USR și mai ales pentru domnul Vlad Vasilică Voiculescu, că nu s-a mai întâmpla ceva. Nu poți acuza fără dovezi. Dacă e strict că au luat mai multe vaccinuri decât populația României, nu cred că se va susține acest dosar", a afirmat Bogdan Chirieac.

"Florin Cîțu nu mai are relevanță politică"

"E un dosar care vizează 8 miliarde de euro și, când chemi oamenii la audieri cu televiziunea, în față la DNA, atunci te gândești că dosarul va fi extins.(...) Credeți că va fi audiat și președintele Klaus Iohannis în calitatea domniei sale de șef al CSAT? Vaccinul acesta are legătură și cu președintele. Dânsul ne-a spus că vine vaccinul. Ne-a liniștit în noiembrie-decembrie 2020. Dânsul s-a vaccinat primul.

Dacă e să se facă o astfel de anchetă, se va merge până acolo? Va da și președintele o declarație? S-au luat aceste decizii... Înțeleg că domnul Florin Cîțu nu a acționat, pentru că dânsul nu a fost numit premier de PNL, ci de președintele Klaus Iohannis. Președintele era și el perfect informat privind numărul de doze de vaccinuri. Se duc și acolo?

În plus, vedeți că Florin Cîțu, pe persoană fizică, nu mai are relevanță politică, el este marginalizat în PNL, în acest moment. Așadar, nu pățește nimic PNL ca imagine, dar domnul Klaus Iohannis trage în jos PNL prin faptul că lumea nu mai are încredere în el", a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel