Dosarul Transferurilor: Greii fotbalului, 34 de ani și trei luni de închisoare cu executare.Vezi sentințele și ce mișcare surpriză au făcut frații Becali
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Decizii definitive ale Curții de Apel București în Dosarul Transferurilor. George Copos a fost condamnat la 3 ani și opt luni de închisoare cu executare. Gică Popescu are de executat o pedeapsă de 3 ani și o lună, spulberându-se astfel șansele pentru ocuparea președinției FRF. Pentru Mihai Stoica, magistrații au decis o condamnare de 3 ani și 6 luni pentru înșelăciune. Cristi Borcea este condamnat la 6 ani și patru luni de închisoare. De asemenea, Ioan Becali a primit 6 ani și patru luni, iar Victor Becali 4 ani și opt luni. Gigi Nețoiu a primit 3 ani și patru luni iar Jean Pădureanu, aflat în prezent internat la Spitalul  Elias, a primit o pedeapsă de 3 ani și patru luni. În total, greii fotbalului au primit 34,3 ani de închisoare cu executare. Decizia de marți a Curții de Apel București este definitivă, cei opt condamnați urmând să fie încarcerați imediat.

Avocaţii celor opt - Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali - au cerut pe 10 februarie respingerea apelului declarat de procurori şi menţinerea deciziei Tribunalului Bucureşti, care i-a achitat pe inculpaţi pe data de 3 aprilie 2012.

În acest dosar, pentru Mihai Stoica, procurorii au schimbat încadrarea.

Procurorul de şedinţă a cerut, pe 10 februarie, pedepse cu executare pentru majoritatea inculpaţilor din dosarul transferurilor din fotbal pentru care faptele nu s-au prescris prin intrarea în vigoare a noului Cod penal.

Procurorul a susţinut că niciuna dintre faptele de care sunt acuzaţi Cristian Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali nu s-a prescris şi a cerut condamnarea acestora la pedepsele pe care Curtea de Apel Bucureşti le-a stabilit iniţial, respectiv şapte ani de închisoare cu executare pentru fostul finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, opt ani pentru fostul impresar Ioan Becali şi şapte ani de închisoare pentru Victor Becali.

Decizia de astăzi a Curții de Apel București vine cu o zi înainte de data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, unde cele mai mari şanse le avea Gică Popescu. Pentru acesta, procurorul a cerut o pedeapsă cu suspendare.

Mișcare surpriză făcută de frații Victor și Ioan Becali

Fraţii Victor şi Ioan Becali au luat în calcul  condamnarea cu executare. Astfel, pentru a putea ajunge  într-un loc  unde să fie trataţi ca atare, cei doi şi-au schimbat domiciliile în judeţul Constanţa. În acest caz, este sigur că cei doi frați i se vor alătura lui Gigi Becali la Penitenciarul Poarta Albă, scrie Spynews.

La data de 12 noiembrie 2012 toți cei opt oameni de fotbal au fost condamnați la pedepse cu închisoarea. Iată pedepsele pe care le-au primit la CAB inculpații:

-Cristi Borcea – 6 ani și patru  luni  ani de închisoare -George Copos – trei ani și opt luni   de închisoare -Mihai Stoica – 3 ani și șase luni   de închisoare - Ioan Becali - 6 ani și patru luni de închisoare - Victor Becali - 4 ani și opt luni - Gică Popescu - 3 ani și o lună - Jean Pădureanu - 3 ani și patru luni - Gigi  Nețoiu - 3 ani și patru luni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel