Dosarul Roșia Montană. Ciucă: Toţi cei vinovaţi trebuie să răspundă în faţa legii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că toţi cei vinovaţi în cazul proiectului minier aurifer de la Roşia Montană trebuie să răspundă în faţa legii, pentru că este vorba de 'o sumă enorm de mare' pentru statul român.

'Ne preocupă, este vorba de bugetul ţării şi de modul cum gestionăm, de aici înainte, toate liniile de finanţare. Noi estimăm că nu se va ajunge la acest prag maxim (6,7 miliarde dolari - n.r.) pentru că avem, de asemenea, încredere în echipa care a apărat România la Curtea de la Washington. (...) Toţi cei care vor purta responsabilitatea, şi dincolo de responsabilitate, această povară pe umerii ţării, trebuie să răspundă în faţa legii', a precizat Nicolae Ciucă, miercuri seara, într-o emisiune la Antena 3.

Potrivit acestuia, liderii trebuie să asigure 'tragerea la răspundere' a celor vinovaţi, indiferent de unde provin.

'Rolul nostru, al liderilor, al politicienilor, este să asigurăm ordinea şi tragerea la răspundere a celor care sunt vinovaţi, indiferent de numele, de partidul sau de mai ştiu eu ce altă structură. Eu sunt convins că vor răspunde, pentru că nu discutăm despre ceva care este absolut trecător, discutăm de o sumă enorm de mare, discutăm de o resursă a României care putea să aducă venituri. (...) Trebuie să luăm în calcul cât pierdem ca penalitate şi cât pierdem în urma neexploatării acestor resurse şi, în faţa cetăţenilor, suntem datori să venim cu această asumare a tragerii la răspundere a celor care se fac vinovaţi', a adăugat Ciucă.

Valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate de companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) în dosarul arbitral internaţional deschis împotriva României, legat de 'proiectul minier aurifer de la Roşia Montană', se ridică la aproximativ 6,7 miliarde de dolari, potrivit unui răspuns transmis de Guvern, la solicitarea Agerpres, în baza datelor furnizate de Ministerul Finanţelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel