Dosarul Revoluției redeschis. Ben-Oni Ardelean: Statul trebuie să facă justiţie până la capăt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a declarat, joi, la şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor consacrată împlinirii a 27 de ani de la Revoluţia română din decembrie 1989, că statul român are obligaţia să facă justiţie până la capăt în privinţa crimelor de la Revoluţie.

'Noi, parlamentari ai acestei legislaturi, reprezentanţi ai statului român, aleşi ai poporului, avem datoria de a onora, de a răspunde la o întrebare: ne putem noi uita în ochii familiilor victimelor Revoluţiei astăzi? Statul român are obligaţia să facă justiţie până la capăt în privinţa crimelor de la Revoluţie. Salut redeschiderea acestui dosar. Doar aşa România va merge mai departe împăcată cu sine, doar aşa putem să ne redobândim demnitatea', a susţinut deputatul liberal.

Citește și: EXCLUSIV. Decembrie 1989, sângeroasa libertate și diversiune de la Revoluție

El a arătat că Revoluţia română reprezintă un moment istoric în care s-a născut dorinţa de libertate.

'Vin de la Timişoara, oraşul Revoluţiei române, şi tocmai azi, când se împlinesc 27 de ani de când România a renăscut, este o onoare şi o cinste să privim spre acel moment din istoria României moderne care împarte istoria modernă a României în două: înainte de Revoluţie şi după Revoluţie. A trecut generaţia care a învăţat ce este tranziţia, a învăţat ce înseamnă să trăim vremuri complicate şi cred că în acest moment istoric trebuie să ne aducem aminte că puterea speranţei, curajul şi solidaritatea, născute din dorinţa de libertate, au fost mai tari decât un regim odios, care se credea etern și stăpân peste propriul popor', a afirmat Ben-Oni Ardelean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel