Dosarul Microsoft clasat, Parchetul General, analiză, recurs în interesul legii privind prescrierea faptelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Parchetul General efectuează o analiză în legătură cu promovarea unui recurs în interesul legii privind prescrierea faptelor.

Parchetul General a anunţat luni că efectuează o analiză jurisprudenţială şi doctrinară asupra îndeplinirii condiţiilor legale de promovare a unui recurs în interesul legii privind instituţia prescripţiei răspunderii penale. Anunţul vine după decizia de clasare dispusă de DNA în dosarul Microsoft.

'Cu referire la aspectele invocate în mass-media privind soluţia de clasare dispusă în cauza cunoscută generic sub denumirea 'dosarul Microsoft', instrumentată de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează o analiză jurisprudenţială şi doctrinară asupra îndeplinirii condiţiilor legale de promovare a unui recurs în interesul legii privind instituţia prescripţiei răspunderii penale', se arată într-un comunicat al Parchetului General.

[citeste si]

Reamintim că procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea de abateri disciplinare de către procurorul Mihaiela Moraru Iorga, care a instrumentat dosarul Microsoft.

DNA a dispus clasarea părţii din acest dosar care îi privea pe foştii miniştri Dan Nica, Silvia Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu, cercetaţi pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA, cauza a fost clasată pe motiv că faptele s-au prescris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel