Dosarul finanțării ilegale a campaniei din 2009. Martoră: Ioana Băsescu a decis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O martoră cheie a "îngropat-o" pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, în dosarul finanțării ilegale a campaniei din 2009. Iată ce a spus în instanță.

Cristina Pandele, sora fostului iubit al Ioanei Băsescu, Francesco Giovanni, a afirmat în instanţă că fiica fostului preşedinte Traian Băsescu conducea cot la cot cu bărbatul firma care a plătit publicitatea în campania din 2009.  

În acest dosar au fost reluate audierile de martori, Elena Udrea fiind prezentă la proces. 

Iată ce a spus Cristina Pandele în instanță

"Nu sunt prietenă cu Ioana Băsescu, nici în duşmănie. Sunt sora martorului Francesco Giovanni. La dată faptelor eram angajată în funcţia de director administrativ la societatea fratelui meu vitreg. Fratele meu mai avea o firma, No Limit Management, dar nu ţin minte detalii. Avea ca obiect de activitate prestarea de servicii, sonorizare.

În cazul societăţii Music Channel inculpata Ioana Băsescu era implicată, mai ales în cadrul departamentului resurse umane şi la cel contabil, în sensul că această se ocupă de angajări. La compartimentul contabil ţinea legătură cu Emilia Bocioacă. Se implică şi în desfăşurarea activităţii propriu zise a societăţii, din cele spuse de fratele meu, în sensul încheierii contractelor. Eu nu am participat niciodată la nicio negociere sau încheiere de contract.

Nu am văzut niciodată documentele contabile. Documentele de înfiinţare se aflau la sediul societăţii. Actele contabile puteau fi la contabilă sau la Ioana. Ioana plătea salariile trimiţând banii prin Simona Florescu. Ulterior, pe măsură ce am devenit activi şi aveam resurse proprii, eu plăteam salariile, dar niciodată singură. Eram împreună cu Simona Florescu şi Emilia Bocioacă. La banca fiind, făceam plata salariilor şi eram însorită de tot de ele. Puterea decizională în cadrul firmei aparţinea amândurora. Atât lui Giovanni cât şi Ioanei", a susținut Cristina Pandele la pupitrul tribunalului.

Judecător: Aprecierea dvs. era că fratele dvs. ştia ce semna, nu predase frâiele Ioanei Băsescu

"Da, era implicat în derularea activităţii firmelor sale, fiind situaţii în care Ioana nu deţinea cunoşţînţe tehnice necesare. Mi-a trimis Ioana Băsescu două contabile pentru a fi angajate, era implicată. Au fost contracte încheiate exclusiv de către Giovanni, fără consultarea Ioanei. Cunosc însă că şi Ioana era implicată în desfăşurarea activităţii firmei, din aspectele prezentate de cei doi. Un exemplu de implicare a Ioane Băsescu este că mi-a trimis două persoane pentru a fi intervievate pt funcţia de contabil.

Aspectele pe care le-am indicat cu privire la modalitatea în care s-a decis încheierea unui contract şi negocierea clauzelor sunt cunoscute, în mare parte, de la fratele meu. Într-o proporţie mai mică mi-au fost relatate şi de Ioana. De la fratele meu cu ştiu că Ioana a fost implicată în contractele pentru locaţiile în care s-au organizat premiile Media Music Awards. Nu ştiu dacă Ioana s-a ocupat singură sau cu Giovanni. Nu cunosc dacă aceste contracte au fost încheiate de No Limit sau Music Channel.

Ioana Băsescu a decis ca eu să fiu angajată în poziţia de director financiar. Eu voiam ceva de juridic, dar ea a zis că nu se poate. Ioana a venit cu ideea şi cu ea am semnat contractul de muncă", a completat ea, scrie adevarul.ro

Care era relația dintre Ioana Băsescu şi Giovanni Francesco

Avocat: A afirmat la urmărirea penală că Ioana şi Giovanni erau iubiţi. Locuiau împreună?

Cristina Pandele: Da.

Avocat: Se comportau că o familie?

Cristina Pandele: Da.

Avocat: Implicarea Ioanei Băsescu în firmele lui Giovanni era în sensul de a-l ajută?

Cristina Pandele: Probabil implicarea ei era şi a-l ajută pe fratele meu să înceapă aceste afaceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel