Dosarul City Insurance, trimis de Parchetul General la DIICOT
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 07 oct, 18:45
WhatsApp
Dosarul City Insurance, trimis de Parchetul General la DIICOT
Dosarul City Insurance a fost trimis de Parchetul General la DIICOT.

Parchetul General a trimis dosarul City Insurance la DIICOT, potrivit unor suse judiciare, transmite Mediafax. Sursele citate au precizat că dosarul vizează fapte de delapidare și spălare de bani. DIICOT va reuni cauza cu ancheta privind constituirea unui grup infracțional organizat.

Reamintim că, în 23 septembrie 2021, procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au ridicat mai multe obiecte și înscrisuri de la sediul ”City Insurance SA”. Conform unui comunicat de atunci al Parchetului, acțiunea era realizată în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, bancrută frauduloasă, spălare de bani, fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uzul de fals.

”Precizăm că ridicarea de obiecte și înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, și uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal.Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a comunicat oficial Parchetul General. 

Falimentul City Insurance. Listele ”de plăți” care pot arunca în aer scena publică

Dincolo de toate acestea, o adevărată bombă cu ceas stă să explodeze: cine sunt persoanele din spațiul public către care City Insurance a făcut plăți consistente în mod repetat.

G Ad:

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru DC Business, că unul dintre cele mai voluminoase dosare din această anchetă este cel cu listele de plăți făcute de City Insurance către diverse societăți comerciale sau persoane fizice, fără legătură directă cu obiectul de activitate al asigurătorului. Astfel, se pare că, în ultimii 7 ani, City Insurance și-a pus la punct o adevărată rețea de colaboratori din diverse domenii de activitate, colaboratori care au ”pus umărul” la consolidarea poziției de lider a acestui asigurător în pofida problemelor cu care s-a confruntat. Numele din aceste liste sunt, deocamdată, confidențiale, însă anchetatorii le analizează și, odată cu finalizarea anchetei, acestea ar putea apărea în spațiul public. Vezi AICI mai mult.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro