Data publicării:

Dosarul Caracal. Avocații fam. Melencu și Măceșanu fac acuzații grave. Întrebări fără răspuns din partea anchetatorilor

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Medicul care a efectuat expertiza antropologică în dosarul Caracal a fost audiat astăzi la IGPR, la solicitatea avocatului familiei Melencu, Tonel Pop. Se pare că atât avocatul familiei Melencu, cât și cel al familiei Alexandei Măceșanu au dorit să afle dacă se poate reconstitui, antropologic, un schelet uman. 

Tonel Pop și-a manifestat nemulțumirea că numai un medic a fost chemat la audieri: ”Nu am înțeles de ce au chemat numai unul din medici.” 

Din nou, avocatul face acuzații la adresa anchetatorilor din dosar. De această dată îi acuză că au fost audiați concomitent expertul care a efectuat expertizele ADN pentru ambele situații - a Luizei și a Alexandrei-  și medicul care a efectuat expertiza antropologică. Tonel Pop este de părere că audierea concomitentă a fost pentru a-l împiedica pe el să asiste pe ambele: ”Un lucru foarte important, au făcut audierile concomitent, în același moment, pentru a nu putea să asist la ambele. (...) Un joc de-a v-ați ascunselea, vă spuneam, de-a alba-neagră, astfel încât să nu putem participa, să nu putem pune întrebări.”

El a mai acuzat că întrebarea sale au fost respinse, iar cele ale avocatului Moldovean, al familiei Măceșanu, au fost adresate ironic. 

Toți dinții găsiți, expertiză la comun. Astfel, nu se știe câți dinți aparțineau Alexandrei

Expertul a fost întrebat dacă anchetatorii pot planta probe sau pot altera ADN-ul, potrivit lui Tonel Pop care a adăugat: ”Culmea că doamna a răspuns. A dat denumiri, a dat cazuri în care organele de anchetă au plantat probe și au alterat ADN-ul. Deci doamna spunea chiar că are o literatură de specialitate și a dat chiar și exemple din cazuistică și întâmplătoare și intenționate. Procurorul văzând chestia asta, nu i-a mai ars să pună întrebări mai departe că nu știa ce mai răspunde doamna expert. (...) O chestiune foarte importantă, pe acest lucru, este că s-au luat, de exemplu cazul Alexandrei, acolo s-ar fi găsit ADN, au luat toți dinți, deci au luat toate fragmentele osoase, i-au pus într-un recipient și analiza a fost făcută la comun. A ieșit un ADN, asta înseamnă că, posibil, unul din acele fragmente sau unul din acei doi dinți putea să aibă ADN. Și toți au speculat că au pus 6 dinți, 6 dinți au ADN, a fost găsit ADN în 6 dinți. Nu, toți au fost puși la un loc și este posibil că unul din ei să fi avut o urmă de ADN", a mai spus Tonel Pop, potrivit Mediafax.

Potrivit avocatului, din faptul că au analizat la grămadă, nu reiese că toți dinții aparțineau Alexandrei: ”Au pus totul la grămadă, din acest cocktail de dinți, din acest cocktail de oase s-a remarcat un ADN. Deci nu faptul că toți dinții conțineau ADN-ul Alexandrei”.

Avocatul fam. Măceșanu iese cu acuzații: Suspiciuni de plantare

La rândul său, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, a spus că a cerut ca INML să spună dacă, pe baza fragmentelor osoase găsite, se poate reconstitui arderea cadavrului sau scheletul uman.

”Eu am solicitat așa: să ne spună INML dacă se poate efectua, pe baza fragmentelor osoase găsite în curtea inculpatului Dincă Gheorghe, reconstituirea arderii cadavrului în condițiile descrise de acesta, să se precizeze la ce temperatură a fost ars corpul victimei. Este foarte important să ne precizeze dacă în butoi s-a găsit grăsime umană, dacă atât fragmentele osoase cât și dinții pot fi contaminați prin ardere cu ADN extern, adică se putea planta (...) aceste întrebări pertinente conduc spre ipoteza plantării, de aceea nu s-a dorit din punctul meu de vedere să se facă o nouă expertiză sau să se completeze cele două rapoarte", a spus Moldovan.

Avocatul a mai solicitat să se arate dacă se poate reconstitui antropologic scheletul uman și, totodată, dacă se pot stabili sau extrage ADN-ul pe fragmentele osoase calcinate identificate. Potrivit lui Aurel Moldovan în raportul antropologic se spune că aceste oase sunt distruse în totalitate, fiind calcinate, astfel, că, spune juristul, ele nu mai pot constitui decât în mică parte un corp uman.

”Ce cantitate avea cenușa găsită?”

 

”Încă un amănunt important, s-a tot vorbit de aceasta cenușă, oare această cenușă nu era o pulbere aruncată pentru că cenușa poate știți, poate fi constituită din două culori, gri și gălbui, are o anumită cantitate în funcție de corpul uman. Ce cantitate avea cenușa găsită acolo? Nu ne-a spus nimeni. Avem dubii că acest dosar va fi trimis în judecată așa cum am zis, pe repede înainte, cu două fapte reținute în sarcina inculpatului Gheorghe Dincă, pentru infracțiunile de omor calificat, ceea ce justifica o inacuratețe, să zic așa, a actului de urmărire penală pentru că nu așa se efectuează o urmărire penală", a mai spus avocatul familiei Alexandra Măceșanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel