Urmărește emisiunea live
Majorare pensii în 2021? Elena Cristian: Îi păcălește pe oameni
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Raluca Turcan și reprezentanții minerilor care protestează au ajuns la o înțelegere
Raluca Turcan și reprezentanții minerilor care protestează au ajuns la o înțelegere
Elena Cristian, redactor șef DC Business, susține că Raluca Turcan, ministrul Muncii, ”îi păcălește” pe pensionari cu majorarea pensiilor. 

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a intervenit joi seara în direct la România TV unde s-a arătat indignată de declarațiile de presă făcute astăzi de către Raluca Turcan, ministrul Muncii, cu privire la evaluarea dosarelor de pensii. 

”Mie îmi este foarte clar că doamna Turcan habar nu are ce vrea să facă. Ce a făcut acum, ca să fim foarte clari cu oamenii de acasă, a dat un ordin prin care un an și jumătate de acum înainte, adică până în iulie 2022, se reevaluează dosarele de pensii în vederea recalculării, în vederea unei noi legi. Deci după ce reevaluează vine și spune: hai să refacem legea ca să recalculăm, lege care s-ar putea să iasă fix la alegerile din 2024. În acest moment doamna Turcan habar nu are ce face. Cu siguranță că în septembrie nu va fi nicio majorare. Premierul și președintele au spus-o foarte clar, dar îi păcălește pe acești pensionari spunându-le că nicio pensie nu o să scadă, cu povești de genul acesta, există niște inechități, am auzit astăzi o gogomănie că nu știam dacă să râd sau să plâng. A spus: ”milioane de pensionari au primit pensii mai mici din cauza acestor inechități”. Păi de unde știi, doamna ministru,că nu ai evaluat niciun dosar? Nu știi nimic, abia azi începi evaluarea. De unde știi că milioane de oameni au primit pensii mai mici și dacă vei constata asta ce faci? Le dai banii înapoi pentru perioada în care au primit mai puțini bani? Păi cum îți permiți să arunci în spațiul public fără să ai măcar o informație în acest sens. Fără să poți spune, da, am verificat 10 dosare, iar 8 au primit pensii mai mici timp de 10 ani. Nu știu ce o să facem cu ei. Mie mi se pare că habar nu are cum o să facă asta. Îi păcălește pe acești oameni și încearcă să le distragă atenția de la faptul că nu le va da nicio majorare în acest an”, a declarat Elena Cristian. 

Ministrul  Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat astăzi că a fost emis ordinul de ministru prin care va începe evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România, o etapă premergătoare recalculării pensiilor.

VEZI ȘI: Recalculare pensii. Raluca Turcan anunță startul evaluării dosarelor. Cât timp va dura acest proces

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel