Urmărește emisiunea live
Dosare PENALE pe numele a 650 de protestatari bieloruși. Unii sunt acuzați de terorism
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Peste 650 de protestatari s-au ales cu dosare penale în Belarus.

Peste 650 de dosare penale au fost inițiate în Belarus în legătură cu protestele, a declarat procurorul general al țării, Andrei Șved, transmite Interfax

"La începutul lunii octombrie, cu privire la faptele revoltelor în masă, au fost inițiate acțiuni violente împotriva ofițerilor de aplicare a legii, a oficialilor, peste 400 de dosare penale. La mijlocul lunii octombrie erau 500 de dosare penale. Astăzi vorbim despre 657 de dosare penale.", a spus Șved.

Potrivit acestuia, unele dintre aceste cazuri pot fi calificate în temeiul articolului privind terorismul. Karaev consideră că un „război hibrid ascuns” este purtat împotriva Belarusului, iar cetățenii au devenit un „cip de negociere”.

Deja de trei luni mii de protestatari ies pe străzile Belarusului pentru a cere demisia lui Lukașenko și anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale. Săptămâna trecut manifestanții au anunțat greva națională, iar Lukașenko i-a acuzat de terorism. Forțele de ordine au aplicat forța asupra manifestanților și au făcut arestări în masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel