Data publicării:

Dosar Prima Casă. Prima condamnare pentru trafic de influenţă

Autor: Bogdan Cotigă | Categorie: Stiri
WhatsApp

Anca Doriana Stan, angajată la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), a fost condamnată vineri de Tribunalul Bucureşti la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, într-un dosar de corupţie legat de programul 'Prima Casă'. 

Judecătorii au decis ca Anca Doriana Stan să primească o pedeapsă cu suspendare, după ce ea şi-a recunoscut vinovăţia în timpul anchetei. Instanţa a mai dispus ca Anca Doriana Stan să efectueze muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Drepturilor Copilului Sector 4, fie la Direcţia Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Anca Doriana Stan a fost trimisă în judecată în septembrie 2018, fiind acuzată de procurorii de la Parchetului General că, în perioada martie - iulie 2018, în calitate de angajată a FNGCIMM - Compartimentul Financiar Preventiv şi lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra colegilor de serviciu, în special din cadrul Serviciului Prima Casă, a pretins şi primit sume de bani de la intermediari sau de la beneficiarii unor dosare de creditare pentru a interveni pe lângă ceilalţi funcţionari de la FNGCIMM, în vederea urgentării unor dosare de creditare înscrise în Programul naţional 'Prima Casă'. Într-un dosar disjuns, Parchetul General continuă cercetările cu privite la alţi angajaţi de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie.

Mită de 300 de euro


Astfel, în luna iulie, Parchetul General anunţa că Andreea Papadopol - şef al Serviciului Prima Casă din cadrul Direcţiei de Garantare a Fondului este cercetată pentru luare de mită în formă continuată. Procurorii susţineau că, în perioada martie - iulie 2018, în calitate de şef al Serviciului Prima Casă, ea a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 300 şi 400 de euro pentru a urgenta îndeplinirea actelor ce intră în îndatoririle sale de serviciu în procesul de avizare a unor dosare de credit înscrise în program. Cercetările vizează şi alte persoane fizice şi juridice (brokeri, agenţi imobiliari, dezvoltatori imobiliari, societăţi de consultanţă) implicate în activitatea infracţională, care au avut drept scop obţinerea într-un timp redus a garantărilor emise de FNGCIMM în cadrul Programului 'Prima Casă'. 

VEZI ȘI:

Dragnea, dezvăluiri abuzuri DNA: Unde e Kovesi?

Carmen Iohannis, apariție controversată după ce nu s-a prezentat la audieri


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel