Dosar penal pentru purtare abuzivă după un scandal între doi medici de la Spitalul de Pediatrie din Pitești
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie creată de Jonathan Borba, de la Pexels
Fotografie creată de Jonathan Borba, de la Pexels
Poliția Argeș s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă după un scandal între doi medici de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, care a degenerat în acte de violență.

Poliția Argeș a transmis, joi, că în urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o stare conflictuală petrecută între două cadre medicale, polițiștii s-au autosesizat,potrivit Mediafax.

„Până la acest moment, la nivelul Poliției Municipiului Pitești, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la acest eveniment. În urma primelor verificări, polițiștii Secția 3 Poliție Pitești s-au sesizat, din oficiu, și desfășoară cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, conform art. 296 din Codul Penal”, anunță Poliția Argeș.

Managerul Spitalului, dr. Tudor Ionescu, a declarat, potrivit ziarulargesul.ro, că între cei doi medici exista un conflict mai vechi, însă ceea ce s-a întâmplat nu trebuie să rămână nepedepsit.

„A fost semnalat un incident și am primit o plângere din partea medicului presupus a fi agresat. Se va efectua o cercetare disciplinară, există și probe video în acest sens, iar când vom avea rezultate concrete vom dispune luarea unor măsuri. Nu este normal ce s-a întâmplat”, a spus medicul.

Cum poţi muri cu zile în spital: un caz zguduitor la Hârlău. Managerul, acuzat de malpraxis

Un copil de 3 ani şi şapte luni din Hârlău a fost la un pas să-şi piardă astfel viaţa, din cauza unei peritonite gangrenoase diagnosticate abia în ultimul moment. Medicii din Hârlău, care au evaluat iniţial starea de sănătate a copilului, au spus că micuţul ar fi suferit doar de o simplă “balonare”.

Printre cei care l-au investigat iniţial se află şi dr. Lilian Ciubara, actualul manager interimar al Spitalului Orăşenesc Hârlău şi chirurg la unitatea sanitară amintită.

Părinţii copilului au depus plângeri atât la Colegiul Medicilor, la Ministerul Sănătăţii, dar şi la Parchet. Ce povestesc aceştia te lasă cu gura căscată de uimire şi revoltă, scrie ziaruldeiași.ro

Calvarul familiei Samciuc din Hârlău a început pe 22 martie, când cel mic s-a plâns de dureri puternice de burtă. Îngrijoraţi de starea băiatului, părinţii au decis să-l ducă pentru investigaţii la spitalul din localitate, la secţia de Pediatrie. Citește știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel