DOSAR penal în cazul morților străini încurcați la INML. Dumitru Coarnă: Este o neglijență, e clar. Trebuie să fim atenți la fiecare detaliu
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dumitru Coarnă, fost preşedinte SNPPC şi actual deputat PSD, a vorbit despre caz halucinant de la Institutul de Medicină Legală din București, acolo unde angajații au  trimis din greșeală cadavrul unui francez în SUA.

"Este întocmit un dosar penal pentru neglijență în serviciu care sancționează cu închisoare de la 3 luni până la 3 ani sau amendă și sigur că în cadrul acestei anchete va trebui să răspundem la toate aceste întrebări, cine și cum a greșit. Sunt niște daune materiale care cu siguranță vor și suportate de statul român, statul român care în opinia mea ar trebui să se îndrepte împotriva funcționarilor care în urma anchetei vor fi dovediți ca fiind cei care au greșit. Este o neglijență, e clar, nu e o infracțiune cu intenție directă, dar probabil sunt și anumite proceduri greoaie pe care ar trebui să le urmărim, trebuie să existe modificări. 

Eu cred că dacă vorbim despre un procuror serios ancheta ar trebui să dureze maxim 90 de zile și să fie găsită o soluție, în sensul de a fi trimis în judecată dosarul pentru că lucrurile sunt destul de simple. Trebuie urmărit traseul, vedem cine a greșit, care este cauza pentru care s-a greșit și dacă este o culpă din punct de vedere al sistemului administrativ că vorbim de niște norme care trebuie modificate, sau de o culpă umană. Cred că este câte ceva din fiecare, și o culpă din punct de vedere administrativ ale unor norme greoaie sau inexistente și bineînțeles că până la urmă să știți că omul este cel care face sistemul. Trebuie să fim atenți la fiecare detaliu.", a explicat Dumitru Coarnă la RealitateaPlus.

Amintim că angajații de la morga Institutului de Medicină Legală din Capitală ar fi trimis din greșeală cadavrul unui francez în SUA. Organele competente s-au sesizat și au deschis o anchetă penală pentru a se descoperi din vina cui s-a produs această încurcătură. Mai multe detalii despre acest caz, vezi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel