Dosar Belina, sesizare CCR. Tăriceanu, informații de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu a luat hotărârea să sesizeze Curtea Constituţională privind un conflict între Guvern şi DNA, în dosarul Belina.

Întrebat dacă a luat decizia să sesizeze Curtea Constituţională cu un conflict între Guvern şi DNA după solicitările în privinţa celor doi miniştri, Tăriceanu a precizat: "Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA". 

Tăriceanu a subliniat că, la momentul la care ordonanţa 13 a fost investigată de DNA, a decis sesizarea Curţii Constituţionale în numele Senatului, scrie Agerpres. "La fel, aceste chestiuni cred că ne privesc pe toţi cei care suntem cu funcţii de responsabilitate la nivelul Parlamentului pentru a decela mai bine care sunt responsabilităţile noastre, adică şi ale Parlamentului şi ale Guvernului, cât şi ale Ministerului public", a adăugat Tăriceanu. 

El a menţionat că, după ce va primi concluziile acestei analize, va discuta cu colegii din coaliţie şi atunci, probabil, va fi luată o decizie. 

Liviu Dragnea, a anunţat că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenţionează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel