Dorin Cocoş, despre stenogramele din Adevărul: „O mizerie. Mă gândesc să întreprind o acţiune juridică“
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dorin-cocos
dorin-cocos

Omul de afaceri Dorin Cocoş consideră că publicarea în presă a unei convorbiri private, între două persoane care nu au nici o implicare penală, este o practică abuzivă, care trebuie taxată ca atare.

dorin cocos„Apariţia acestor stenograme în Adevărul este o mizerie, n-am ce să comentez mai multe. Mă gândesc să întreprind o acţiune jurică împotriva ziarului care a făcut publică această convorbire privată“, a declarat Dorin Cocoş pentru De Ce News.

Referindu-se la filiera pe care aceste stenograme au ajuns la presă, omul de afaceri a declarat că nu crede că acestea au fost date jurnaliştilor de persoane cu funcţii importante în DNA, DIICOT sau în alte structuri ale statului. „Nu cred că organele statului fac asta. Nu cred că o persoană cu o funcţie importantă şi-ar permite să se compromită dând astfel de înregistrări presei. Poate vreun grefier ar face aşa ceva, dar un judecător sau un procuror nu cred“, ne-a declarat Dorin Cocoş. În ceea ce priveşte prietenia sa cu jurnalistul Bogdan Chirieac, omul de afaceri Dorin Cocoş, cunoscut apropiat al cercurilor politice înalte din România, consideră că această relaţie nu este în niciun fel afectată de vederile politice diametral opuse. „Prietenia nu este ilegală. Orice om poate fi prieten cu cine doreşte. Eu cu Bogdan Chirieac avem vederi politice diferite, dar totuşi suntem prieteni. Nu este nicio problemă“, a precizat Cocoş.

Bogdan Chirieac: În ziua în care protestele funcţionarilor au izbucnit în toată ţara, o convorbire privată dintre mine şi Dorin Cocoş, desfăşurată într-un limbaj colorat, a ocupat prima pagină

Jurnalistul Bogdan Chirieac consideră că apariţia în presă a convorbirii dintre el şi Dorin Cocoş nu reprezintă decât o încercare de a minimaliza impactul acţiunilor de protest care au loc în aceste zile împotriva Guvernului. „Profesionalismul celor de la Adevărul este de mare clasă. În ziua în care protestele funcţionarilor au izbucnit în toată ţara, o convorbire privată dintre mine şi Dorin Cocoş, desfăşurată într-un limbaj colorat, a ocupat prima pagină. Într-adevăr, Adevărul e un ziar quality“, a precizat Chirieac. Acesta a adăugat că va lua măsuri împotriva ziarului Adevărul. „Sunt în consultări cu avocaţii, fiindcă doresc să mă adresez justiţiei pentru încălcarea gravă a drepturilor cetăţeanului. Convorbiri private, care nu au niciun fel de relevanţă pentru justiţie, sunt aduse în spaţiul public pe căi neştiute“, a explicat protagonistul stenogramelor cu pricina.

Spre deosebire de prietenul său Dorin Cocoş, Bogdan Chirieac crede că în spatele publicării stenogramelor sunt organele statului. „Sunt unii care folosesc instituţiile statului pentru refuieli politice. În acest moment, nimeni în România care nu este pe placul Puterii nu se poate simţi în siguranţă. Coonvorbirio telefonice, înregistrări ambientale, viaţa privată a oricui poate fi adusă în mod abuziv în spaţiul public pentru intimidare sau pentru a fi un exemplu pentru alţii“, consideră Bogdan Chirieac.

Citeşte şi:

Stenograma convorbirii dintre Bogdan Chirieac şi Dorin Cocoş, partea a doua: „Nu-ţi mai dau de aia de parcare mânca-ţi-aş gura ta! Compromiţi instituţia“

Bogdan Chirieac: Trăim într-un stat poliţienesc, dacă Parchetul face publice convorbiri private. Despre relaţia cu Dorin Cocoş: Avem vederi politice diametral opuse

Dorin Cocoş către Bogdan Chirieac: „Şi n-ai zis, p… mea, mă cunoaşte din ’79!“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel