Dorința lui Putin, după întâlnirea cu Erdogan
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin a subliniat dorința ruso-turcă de "restabilire a dialogului și relațiilor" bilaterale, la primirea marți la Sankt-Petersburg a omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, după nouă luni de criză diplomatică între cele două țări, relatează Agerpres.

"Această vizită, care are loc în pofida situației politice interne foarte complicate din Turcia, arată că noi toți dorim restabilirea dialogului și a relațiilor, în interesul poporului rus și al celui turc", a declarat Putin, după ce i-a strâns mâna omologului său turc.

Relațiile dintre Moscova și Ankara s-au deteriorat considerabil după doborârea în luna noiembrie a unui bombardier rus de către aviația turcă deasupra frontierei turco-siriene.

Putin, care a fost unul dintre primii lideri străini care i-au telefonat lui Erdogan după puciul eșuat din 15 iulie, a reafirmat marți că Rusia este "categoric împotriva oricărei încercări de a acționa în mod neconstituțional".

El și-a exprimat speranța că Turcia "poate depăși această problemă și că ordinea și legea constituțională vor fi restabilite" în Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel