Dorința de a avea totul. Consecințe negative la nivel fizic și emoțional
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dorința constantă de a avea totul poate avea consecințe nefaste pentru sănătate.

Sănătatea mintală poate fi afectată de nemulțumirea constantă sau de sentimentul de dezamăgire. „Când o persoană vrea mereu să aibă totul, de exemplu, cea mai frumoasă mașină, cel mai utilat birou sau cea mai mare casă, viața devine un joc fără oprire în care ajungi să alergi tot timpul după alt lucru", explica dr. Prakash Masand.

Lupta fără pauză poate avea consecințe negative la nivel fizic și emoțional. „De îndată ce obții ce ți-ai dorit, îți stabilești un alt obiectiv și mai dificil. Acest lucru poate cauza stres, anxietate, insomnie, probleme digestive și un sentiment de îngrijorare permanentă", potrivit lui Masand.

Învățarea continuă este esențială pentru dezvoltarea emoțională, însă trebuie să conștientizezi și valoarea lucrurilor pe care le ai deja. Nu este bine pentru tine să fii mereu stresat, constrâns să acționezi într-un anumit fel. Dacă te epuizezi, în cele din urmă, vei ceda și va trebui să iei o pauză, care te poate afecta. Cel mai bine ar fi să-ți dozezi energia, să stabilești ce poți face în fiecare zi și să te bucuri de fiecare progres, oricât de mic ar fi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel