Data publicării:

Donald Trump, trecut prin procedurile arestării la Tribunalul Federal din Miami. Care este diferenţa faţă de procesul din New York

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
H.D Hartmann, analist de politică externă, a explicat la Geostrategica care este diferenţa între cele două procese în care este implicat Donald Trump, fostul preşedinte al SUA. 

Fostul președinte Donald Trump a fost arestat la tribunalul federal din Miami și va fi trimis în judecată pentru acuzații legate de manipularea greșită a documentelor clasificate, scrie CNN.

Audierea de marți a funcționat atât ca o „înfățișare inițială”, cât și ca o așa-numită acuzare, Trump având posibilitatea de a-și face pledoaria în acest caz. Donald Trump a fost amprentat şi trecut prin procedurile arestării, înainte de a fi audiat. Ulterior, Trump a pledat nevinovat de acuzaţiile împotriva lui, în cursul apariţiei sale istorice la tribunalul federal din Miami, transmite Agerpres, citând AFP.

"Fără îndoială, pledăm nevinovat", a declarat avocatul său Todd Blanche în cursul audierii, a constatat un jurnalist al agenţiei France Presse. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Care este diferenţa faţă de primul proces 

"Este un moment interesant, un fost preşedinte american să fie, din punctul meu de vedere, hărţuit în aşa hal încât să se ajungă la a doua arestare. Să nu uităm că el a mai avut o arestare şi mai are un proces pe teme fiscale. 

Niciun alt preşedinte nu a avut vreodată de-a face cu un asemenea fluviu de atacuri ale instituţiilor statului pe care l-a condus. Este o acuzaţie adusă de către un procuror federal, în baza unei legi federale", a declarat Hartmann. 

"Care este diferenţa? La primul proces, era un judecător din New York, unde se judecă delictele fiscale, financiare", a intervenit Val Vâlcu. 

"La New York, pentru un sfert din SUA, se află Curtea Fiscală. Este un grup celebru de procurori acolo, recunoscut pentru socialismul lor, atitudinile lor anti capitaliste, atacă multinaţionale, etc. Compania lui Trump a fost acuzată de malversaţiuni financiare, din cauza faptului că a declarat valoarea imobilelor aflate în proprietatea sa mai mică decât ar fi de fapt, pentru a nu plăti impozitele care erau datorate statului. 

Ceea ce este foarte interesant este că acum, de fapt, guvernul şi-a arătat colţii. S-a folosit o lege care este folosită foarte puţin, mai ales de Serviciile de Informaţii, pentru a apăra SUA de spionaj, acest Espionage Act. Şi au spus că documentele secrete găsite în cutii, într-o cameră sigilată, cu uşă de fier de acces, închisă cu 7 lacăte, reprezintă încălcarea a nu ştiu câte articole din acea lege. 

La muzeul lui Kennedy, sub o vitrină, se află documente secrete la greu. La muzeul lui Clinton, şi a fost un scandal monstru când a fost construit acel muzeu în Arkansas, sunt documente secrete ale discuţiilor cu Yasser Arafat. Nu mai vine nimeni la ei", a mai explicat Hartmann. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel