Donald Trump trădat de fiica sa. Ivanka Trump și soțul acesteia ar fi fost informatori FBI, împotriva fostului președinte
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 21 noi 2022, 09:02
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Nicki Swift
Sursa Foto YouTube Nicki Swift
Fostul avocat al lui Trump Michael Cohen speculează că Jared Kushner și Ivanka Trump sunt ”cârtițe” FBI.

Michael Cohen, fostul consilier juridic al lui Donald Trump, a speculat că Jared Kushner și Ivanka Trump ar putea fi informatori FBI care lucrează împotriva fostului președinte, potrivit unui raport al Newsweek, citat de Almayadeen.

Ivanka, fiica fostului președinte Trump, a declarat săptămâna trecută că îl va sprijini pe Donald Trump ”în afara arenei politice”, dar că nu va mai participa în politică.

Este posibil ca Ivanka și Kushner să fi fost informatorii care au alertat FBI că Trump păstrează documente clasificate la reședința sa din Florida, Mar-a-Lago, potrivit Cohen, care a făcut afirmația în timpul unei apariții la emisiunea Katie Phang de la MSNBC, sâmbătă dimineață. 

”Cred că Jared și Ivanka au fost potențialele cârtițe în ceea ce privește documentele Mar-a-Lago și așa mai departe”, a spus Michael Cohen, fostul consilier juridic al lui Donald Trump. ”Și ar fi foarte interesant să-l avem, să zicem, pe ginerele, pe fiica care sunt informatori FBI – informatori DOJ – acționând ca membri seniori ai unei campanii sau ai unei administrații".

Pe 8 august, anchetatorii FBI au percheziționat reședința lui Trump din Mar-a-Lago și ar fi găsit cutii cu documente secrete. DOJ analizează în prezent dacă aceste materiale au fost depozitate în mod necorespunzător la Mar-a-Lago. Trump și-a menținut nevinovăția, spunând că ar putea desecretiza documentele ”chiar dacă se gândește la asta”.

Ideea că Kushner și Ivanka ar fi putut colabora cu FBI nu este nouă, potrivit lui Cohen. În august, Mary Trump, nepoata fostului președinte, a emis ipoteza că ei ar fi putut fi sursa anonimă care a alertat FBI.

"Cred că trebuie să ne uităm foarte bine la motivul pentru care Jared a primit 2 miliarde de dolari. Trebuie să ne uităm foarte bine la de ce a fost atât de tăcut de atâtea luni acum. Și trebuie să ne gândim cine, dacă, cine ar putea fi, de asemenea implicată în asta, care ar avea nevoie de o piesă la fel de mare precum predarea lui Donald, pentru a scăpa de necazuri, sau cel puțin pentru a atenua necazurile în care se află", a spus Mary Trump în timpul unui interviu pentru The Dean Obeidallah Show.

Citește și:

SUA, media: Donald Trump păstra în reşedinţa din Mar-a-Lago documente secrete referitoare la Iran şi China

Documentele confiscate în august de la reşedinţa din Florida a fostului preşedinte Donald Trump conţin informaţii extrem de sensibile despre Iran şi China care ar fi putut dezvălui metode de spionaj ale SUA, conform unui articol publicat vineri de Washington Post şi citat de AFP. 

Unul din documentele confiscate de anchetatorii federali descrie programul de rachete al Iranului. Un altul 'descria activităţi de informare foarte sensibile care vizează China', potrivit cotidianului american, care citează o sursă apropiată de subiect.

După ce a părăsit Casa Albă, fostul preşedinte american a luat cu sine cutii întregi de documente. O lege din 1978 obligă însă orice preşedinte american să transfere toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru arhivelor naţionale.

Anchetatorii au confiscat aproape 11.000 de documente într-o percheziţie spectaculoasă bazată pe un mandat pentru 'reţinerea de documente clasificate' şi 'obstrucţionarea unei anchete federale'. Printre aceste documente s-au numărat aproximativ 100 de documente clasificate, dintre care unele clasificate top secret, în mod normal accesibile doar unui cerc foarte restrâns şi în condiţii drastice de securitate.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?