Donald Trump și-ar putea lansa candidatura la prezidențiale încă din luna iulie 2022
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 02 iul 2022, 09:36
WhatsApp
Sursa foto: Facebook, pagina președintelui Donald Trump
Donald Trump ar putea să-și lanseze candidatura pentru un nou mandat de președinte american încă de luna aceasta.

Fostul președinte american Donald Trump încă își gândește strategia de lansare pentru noua sa candidatură pentru cea mai importantă funcție din stat, în 2024. Potrivit CNN, afaceristul devenit politician încearcă să-și recapete din imagine după ce ancheta evenimentelor din 6 ianuarie 2021 a scos la iveală detalii șocante privind incidentele de atunci.

În ultima săptămână, Trump le-ar fi spus asociaților că abia așteaptă să-și lanseze o nouă candidatură pentru funcția de președinte, iar aceasta poate veni chiar la începutul acestei luni. Astfel, s-ar putea capitaliza scăderea în sondaje a președintelui în funcție, Joe Biden.

Chiar și așa, dorința sa de a-și lansa candidatura înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din luna noiembrie a devenit și mai puternică din cauza dezvăluirilor lui Cassidy Hutchinson. Fosta asistentă prezidențială a ridicat multe semne de întrebare în legătură cu comportamentul lui Trump din ultimele luni de mandat, spun sursele.

Unii aliați ai lui Donald Trump au recunoscut în privat că audierile s-au dovedit mai dăunătoare decât se aștepta, fiindcă investigatorii continuă să ofere publicului larg bucăți din mărturiile actualilor și foștilor consilieri ai lui Trump. Declarațiile îl contrazic direct pe fostul președinte.

G Ad:

Joe Biden vrea să candideze la alegerile din 2024. Anunţul făcut de Kamala Harris

Preşedintele SUA, Joe Biden, ar urma să candideze şi la alegerile din 2024. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Kamala Harris. 

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, a indicat că Joe Biden "intenţionează să candideze" la următoarele alegeri din ţară, programate pentru 2024, ceea ce a stârnit încă o dată speculaţii, având în vedere vârsta sa înaintată - ar candida pentru realegere la vârsta de 81 de ani -. "Preşedintele intenţionează să candideze şi dacă o va face, voi fi partenera lui. Am candida împreună", a spus Harris miercuri, în timp ce se pregătea să plece în California la bordul Air Force Two.

L-ar putea înfrunta din nou pe Trump

În luna martie, Biden a asigurat că se va simţi "foarte norocos" să-l înfrunte pe fostul chiriaş de la Casa Albă, Donald Trump, la următoarele alegeri, după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, care au determinat deschiderea unei comisii în Camera Reprezentanţilor pentru a investiga gradul său de vinovăţie în asaltul asupra Capitoliului şi teoriile fraudei electorale.

Întrebat dacă o ipotetică întoarcere a fostului preşedinte Trump la Casa Albă ar putea anula concentrarea administraţiei sale asupra politicii externe, Biden a subliniat la acea vreme că s-a concentrat pe alegerile intermediare din noiembrie, în care sunt în joc majorităţile Senatului şi a Camerei Reprezentanţilor. "Preocuparea mea principală este să menţin controlul asupra Camerei şi Senatului Statelor Unite, astfel încât să pot continua să fac lucrurile pe care am putut să le fac, cum ar fi creşterea economiei şi gestionarea raţională a problemelor de politică internaţională pentru a conduce lumea liberă", a explicat el, după cum a raportat "The Hill", scrie RADOR.

În martie 2021, preşedintele SUA a anunţat deja că speră să se prezinte la alegeri, deşi a evitat să considere acest lucru ca pe ceva clar stabilit, argumentând că are "mult respect pentru destin". "Nu am reuşit niciodată să consider ceva ca fiind sigur după patru ani şi jumătate, trei ani şi jumătate", a spus el, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor.

Joe Biden a confundat Suedia cu Elveţia într-o declaraţie la summitul NATO

Preşedintele american Joe Biden a vorbit joi în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o pe cea din urmă a spus ”Elveţia”, însă şi-a dat seama de eroare şi s-a autocorectat imediat, spre amuzamentul jurnaliştilor.

”Am primit un apel din partea liderului Finlandei” despre susţinerea SUA pentru aderarea la NATO, ”am vorbit la telefon şi mi-a sugerat să vorbim cu lidera Elveţiei”, a afirmat Biden, făcând de fapt referire la şefa guvernului suedez, Magdalena Anderson, potrivit Agerpres.

Derutat probabil de relativa apropiere a numelui celor două ţări în limba engleză (Sweden şi Swiss), preşedintele american şi-a dat totuşi seama de confuzie şi s-a autocorectat.

”Elveţia ... Dumnezeule...Dumnezeule...Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă”, şi-a reparat el gafa făcută la conferinţa de presă de la închiderea summitului NATO de la Madrid.

Preşedintele în vârstă de 79 de ani a fost protagonistul unei alte gafe şi joia trecută, când a ţinut din greşeală înspre presă un bilet cu instrucţiuni în care consilierii săi îi indicau pas cu pas ce să facă în timpul unei întâlniri la Casa Albă, de la intrarea în sală până la părăsirea incintei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro