Donald Trump şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Donald Trump / Foto Agerpres
Donald Trump / Foto Agerpres
Donald Trump şi-a depus marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024, informează miercuri AFP. 

Fostul preşedinte american a oficializat această candidatură într-un document transmis Comisiei Electorale Federale cu câteva momente înainte de a face anunţul în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

Donald Trump a dat asigurări că America s-a 'întors', imediat după oficializarea candidaturii la preşedinţia Statelor Unite. Miliardarul republican a reamintit, în termeni idilici, situaţia naţiunii din primul său mandat, descriind o ţară în pace, prosperă şi respectată pe scena internaţională în faţa unei audienţe formate din activişti loiali, adunaţi în marea sală de recepţie din luxoasa sa reşedinţă, precizează Agerpres.

Donald  Trump ar putea întâmpina numeroase obstacole în următoarele luni, chiar dacă baza sa electorală rămâne solidă. În ultima săptămână, Trump s-a străduit să respingă criticile colegilor republicani privind implicarea în campania electorală pentru alegerile legislative intermediare, în contextul în care Partidul Republican nu a înregistrat o victorie masivă. Partidul Republican probabil va obţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, dar nu a reuşit să obţină controlul Senatului.

Trump îl amenință pe DeSantis și îl avertizează să nu candideze la președinție în 2024

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, l-a avertizat pe colegul guvernator republican al Floridei, Ron DeSantis, să nu își depună candidatura la alegerile prezidențiale din 2024.

"Nu știu dacă va candida. Cred că dacă va candida s-ar putea răni foarte rău. Chiar cred că s-ar putea răni grav", a spus Trump în timpul unui interviu acordat  Fox News,  după un miting din Ohio, potrivit Almayadeen.

Dacă s-ar întâmpla ca Trump să fie nevoit să se înfrunte electroral cu guvernatorul Floridei înainte de alegerile prezidențiale din 2024, fostul președinte a sugerat că va folosi informații nemăgulitoare despre oponentul său GOP în încercarea de a submina perspectiva realegerii sale.

Cu toate acestea, în ciuda dușmăniei ferme, când vine vorba de candidatura pentru Casa Albă, Trump a anunțat marți că a votat în favoarea lui DeSantis  pentru postul de guvernator.

În urmă cu doar două zile, Trump l-a batjocorit în mod deschis pe DeSantis în timpul unui miting organizat în Pennsylvania, numindu-l pe guvernator ”Ron DeSanctimonious”. Însă, a doua zi, el le-a spus susținătorilor din Miami să voteze pentru DeSantis: ”Indiferent pentru cine votați, trebuie să votați”, a spus Trump reporterilor marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel