Donald Trump, rugăciune pentru succesul noii administraţii
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Donald Trump a declarat marţi că se va ruga pentru succesul noii administraţii în discursul său de adio, cu o zi înainte ca Joe Biden să depună jurământul ca cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, transmite dpa.

'Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul său în păstrarea unei Americi sigure şi prospere', a declarat Donald Trump într-o înregistrare video de aproape 20 de minute.

'De asemenea, le dorim să aibă noroc'. Deşi pare un gest rar de bunăvoinţă faţă de succesorul său, Donald Trump nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden.

Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidenţiale din noiembrie şi pretenţiile sale nefondate de fraudă electorală i-au determinat pe susţinătorii săi să asalteze Capitoliul pe 6 ianuarie. 'Toţi americanii au fost îngroziţi de asaltul asupra Capitoliului nostru', mai spune Trump în înregistrarea video în care adăugă că violenţa politică 'nu poate fi tolerată'.

Totodată, Donald Trump s-a folosit de această ocazie pentru a aminti realizările administraţiei sale, precum reduceri de impozite, măsuri de securizare a frontierei şi decizii de politică externă. 'Lumea ne respectă din nou, vă rog să nu pierdeţi acest respect', a îndemnat Trump următoarea administraţie.

'În timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administraţii miercuri la prânz, vreau să ştiţi că mişcarea pe care am început-o abia începe - nu a existat niciodată aşa ceva', a mai spus el, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel