Donald Trump revine pe Facebook şi Instagram. Meta anunță că va 'pune capăt suspendării' conturilor sale
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 26 ian 2023, 07:24
WhatsApp
Gigantul reţelelor sociale Meta a anunţat că va 'pune capăt suspendării' conturilor de Facebook şi Instagram ale lui Donald Trump în săptămânile următoare, la doi ani după ce fostul preşedinte american a fost interzis în urma atacului asupra Capitoliului, transmite AFP.

'Publicul trebuie să poată auzi ce spun politicienii pentru a putea face alegeri în cunoştinţă de cauză', a declarat într-un comunicat Nick Clegg, responsabil Meta pentru afaceri internaţionale.

'Dar asta nu înseamnă că nu există limite pentru ceea ce oamenii pot spune pe platforma noastră. Când există un risc de vătămare în lumea reală, un risc mare care justifică intervenţia Meta în dezbaterea publică, acţionăm', a spus el.

Fostul preşedinte american a fost interzis pe reţeaua de socializare pe 7 ianuarie 2021 pentru că şi-a încurajat susţinătorii în timpul atacului asupra Congresului de la Washington cu o zi înainte. A fost o decizie fără precedent, imitată la acea vreme de majoritatea reţelelor sociale, inclusiv Twitter.

În iunie 2021, Facebook a decis că excluderea va dura doi ani şi că miliardarul republican se va putea întoarce numai atunci când vor dispărea 'riscurile pentru siguranţa publică'. Suspendarea 'nu ar trebui să se mai întâmple niciodată unui preşedinte în exerciţiu sau oricui nu merită sancţiuni!', a reacţionat Donald Trump pe contul său de pe Truth Social, reţeaua de socializare pe care a lansat-o anul trecut.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte a cerut oficial să poată reveni pe Facebook. Avocatul său i-a scris o scrisoare fondatorului şi preşedintelui Meta, Mark Zuckerberg, în care i-a cerut să nu 'reducă la tăcere un candidat la preşedinţie'. Donald Trump a fost readmis pe Twitter pe 19 noiembrie 2022, la patru zile după ce şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?